בציר קשוח

מאת דיויד סילברמן | 12/10/2018

במסענו בדרכי היין של פריורט בדרך לביקור ביקב Clos Mogador עצרנו ספונטנית בכרם קריניאן ותיק השייך ל Cims de Porrera – יקב קאופרטיב השייך ל 15 חקלאים מהכפר פוררה בניהולו של היינן אדריאה פרז (בנו של מייסד יקב Mas Martinet), הכרמים חלקם רק בני 40 אבל רובם מעל 100 שנים.

החלטתי לרדת מהאוטו ולצלם מקרוב את הבציר, זה לא היה פשוט.

הגפנים גדלים בשיפוע קשוח, כמעט ללא טראסות, אדמת הכרם מבוססת צפחה שנשברת ומחליקה כאשר דורכים עליה, העליה  היתה עבורי קשה והירידה מאתגרת ומסוכנת אפילו יותר. אני רק יכול לדמיין כמה קשה לבצור את הכרם, תענוג מפוקפק שלדעתי שמור רק לצעירים בכושר קרבי.