עמק האלה בלאן דה בלאן

מאת דיויד סילברמן | 22/06/2018

בבציר 2009 הכין דורון רב הון, שהיה אז יינן עמק האלה, יין מבעבע מענבי שרדונה ששכב מאז בבקבוק על שמריו, כבר כמעט תשע שנים שבמהלכן התחלפו מספר ייננים ביקב.

השבוע דרור אנגלשטיין, היינן החדש של היקב, החליט שהגיע הזמן להוציא את השמרים. הליך הוצאת המשקעים נקרא Dégorgement ובו נפתח הבקבוק ומהלחץ שנוצר בו מועפים המשקעים החוצה. הדבר דורש מיומנות על מנת שלא לאבד חלק גדול מהנוזל בבקבוק מחד ולהוציא את כל המשקעים מאידך. לאחר הוצאת המשקעים מוסיפים כמות נוספת של סוכר לנוזל (שנקראת Dosage) שקובעת את מידת היובש של היין המבעבע.

הבלאן דה בלאן של עמק האלה מתוכנן לצאת לקראת חגיגות סוף השנה האזרחית. יש למה לצפות 🙂