צומת היקבים, רק 45 דקות מת"א

מאת גיא הרן | 15/10/2018

לפעמים נדמה שכדי לצאת לטיול קולינרי מפנק צריך לארוז מזוודה ולוודא שהדרכון בתוקף, אבל במדינת ישראל הקטנה אפשר למצוא פנינים חבויות בכל רחבי הארץ. בנסיעה קצרה אפשר להגיע לפינות יפיפיות, לפגוש אנשים מרתקים וליהנות מטעמים וריחות מעוררי תאבון.

צומת היקבים – הוא הכינוי בו אני משתמש לצומת הממוקם בין הישובים צפרירים וגבעת ישעיהו מצד אחד, והישוב שריגים מהצד השני; זה המקום המושלם לבסס סביבו טיול יין מלא בחוויות.

יורדים מכביש 1 לכביש 38, עוברים יקבים מוכרים כמו פלם, צרעה ומוני וממשיכים ישר כל הזמן, עד שעוברים את בית שמש. הפיתוי לעצור בדרך גדול אבל היום הטיול יתרכז ביקבים קטנים וכפריים באזור צומת היקבים.

אופציה מצוינת להתחלת היום תהיה ביקור ביקב ספרה. היקב שממוקם בגבעת ישעיהו מתמחה ביינות לבנים. דורון רב הון, יין מוכשר ומנוסה שעמד בראש יקב עמק האלה במשך שנים רבות, החליט למקד את העשייה ביינות לבנים בלבד שלהבנתו הם הכי נכונים לאקלים הים תיכוני שלנו. אל תפספסו את הריזלינג המצוין! הביקור בתאום בטלפון: 02-9938577.


סימה ודורון רב און, יקב ספרה, אל תפספסו את הריזלינג! (צילום דיויד סילברמן)

בסמוך ליקב ספרה, במושב צפרירים, תוכלו לבקר גם את לורי ושייקה המקסימים ביקב צפרירים ולטעום את הזינפנדל המיוחד שלהם! יקב משפחתי קטן שמייצר כ 7,000 בקבוקים בשנה ומוכר בעיקר לחברי היקב ולמספר מצומצם של מסעדות וחנויות יין. הביקור בתאום בטלפון: 052-4284329.


לורי ושייקה לנדר, יקב צפרירים, זינפנדל חובה! (צילום lenderis)

בכל הביקורים כדאי ומומלץ לרכוש את היינות שאהבתם וכדי שהיינות לא יהרסו בבגאז' של הרכב, בזמן שאתם מבקרים ביקב הבא, הטיפ שלי הוא לקחת אתכם צידנית שתוכלו לאחסן בה את היינות שרכשתם ולשמור עליהם בדרך הביתה.

סביב "צומת היקבים" תוכלו למצוא עוד מספר יקבי בוטיק קטנים ומשפחתיים כמו: הנס שטרנבך, שריגים ואפילו יקב עגור. ההמלצה שלי היא לשלב בטיול ביקור גם במבשלת שריגים (בישוב שריגים) שנמצאת ממש בסמוך. עופר ואוהד, שני הייטקיסטים לשעבר שהחליטו לפרוש ולהגשים חלום, הקימו מבשלת בירה מקצועית ומייצרים מגוון מרתק של בירות איכותיות ולא תעשייתיות. בסופי שבוע פועל במקום גם "ביר גרדן" שמציע אוכל שמיועד לספוג את האלכוהול שכבר זורם לכם בדם, תבדקו את שעות הפעילות בטלפון: 073-272-5313.


הביר-גרדן בחצר מבשלת שריגים פתוח בחמישי-שישי ושבת.

פנינה קולינרית נוספת שמעט זכו להכיר תוכלו למצוא במושב זכריה הסמוך. אירוח חם וביתי וארוחה דשנה ומזינה ממיטב המטבח הכורדי: קובה סלק, ממולאים והמון סלטים (לימון כבוש נפלא!), שאת כולם מכינה בהרבה אהבה: לילי עזיז. האוכל כשר והאירוח נעשה בבית או במרפסת הביתית ומתאים למינימום 10 משתתפים ועד כ 30. חובה לתאם מראש בטלפון: 050-7380869.

למפת היין של ישראל (אינטראקטיבית) – לחץ כאן