לוריא - איכות גלילית!
  מאת רן בירון

שתף:
כרם "יוסף סיידא" נטוע על המדרונות המערביים של הר מירון, בגובה של כ 850 מטר, מוכר וידוע כאחד הטובים במחוזותינו. ראש משפחת סיידא, יוסף, נצר למשפחת חקלאים ותיקה, נטע גפנים על פני שטח של כ 200 דונם, קרקע בעלת ייחוד יוצא דופן של שכבות אדמת בזלת, טרה רוסה וגיר בחלקה אחת. בנוסף לכך, האקלים הייחודי באזור, הגובה, שיטות ההשקיה והדישון האורגני, חוברים יחדיו להפקת חומר גלם נפלא.



יוסף סיידא מקדיש את מלוא כוחו ומרצו לטיפוח הכרם ולשיפור איכות תנובתו. מרבית התוצרת נמכרת זה שנים רבות ליקבים שונים עבור סדרות העילית שלהם, אך, כפי שקורה לא אחת במשפחות כורמים ותיקות, קם דור צעיר שרוצה גם לייצר יין משלו. את הדור הזה מוביל גידי סיידא, בנו של יוסף, אשר למד את אהבת האדמה מאביו עוד בילדותו, החל את לימודי הייננות מיד עם שיחוררו מהשרות הצבאי וכיום הוא אחראי על ניהול היקב וייצור היין.

כבר לפני מספר חודשים זיהיתי כי מתחולל כאן משהו מעניין כאשר טעמתי את יינות היקב באחד מירידי היין. טעמתי, שוחחתי עם בני המשפחה והבטחתי לבקר ביקב בעתיד הקרוב. ההבטחה עדיין עומדת בעינה, אבל עוד לפני שהספקתי לשים פעמי לצפון הרחוק, הזמינה אותי היחצ"נית אורלי סגל להיכרות עם היינן גידי סיידא ויינותיו במסעדה החדשה "פלימרקט".


גידי סיידא

היקב הולך ומתפתח, כפי שמסביר גידי, לצד הכרמים ובסמוך לחדרי האירוח של המשפחה (תיירות יין ממש. לא רק דיבורים על הצורך בתיירות יין) הם מייצרים כ 35,000 בקבוקים. בטעימה הנוכחית הציג גידי בפנינו ארבעה יינות מתוך השמונה שהם מייצרים, כאשר לצידו, עוזר במזיגה ובהסברים, גיא גואטה מחברת "בין הכרמים" המשווקת את יינות יקב לוריא.


רשמי טעימה

שרדונה 2011
גידי מסביר כי היין "מבוסס על ענבי שרדונה (100%) מחלקת טרסות בגובה 850 מ' בכרם יוסף סיידא. היין תסס בחבית עץ מיוחדת והתבגר על משקעיו תוך כדי סיבוב של החבית על צירה במשך כשנה, מה שהביא לסינרגיה מושלמת בין היין למשקעים. לוריא שרדונה בעל מינרליות עשירה, פסיפס של ניחוחות פירותיים העטופים ברבדים של חמאתיות ושקדים".
עמיתי סביב שולחן הטעימות נראו מופתעים. כך גם אני. טעמנו יינות שרדונה רבים לאחרונה. זה אחד הטובים והמפתיעים. יש בו הכל. בשומת פרחונית מרעננת מרשימה ביותר, טעמי פסיפלורה ואננס עוצמתיים מאד, חומציות מרעננת בליווי מרירות קלה מאופקת בבליעה אשר מוסיפה לרעננות היין, יחד עם מתיקות עוד יותר מאופקת המתפשטת על גבי החך. איזון מושלם וסיומת ארוכה. קראתי שנית את השורות האחרונות. לא, לא נסחפתי. אני שלם עם מה שכתבתי. שרדונה נפלא. לצער כולנו, כבר נמכרה כל הכמות שיוצרה. מחירו (כאשר היה זמין...) 95 ₪.




רוסו  2008
ממסך בלתי שגרתי אשר מבוסס על שני איטלקים מרוחקים זה מזה, סנג'ובזה (50%) וברברה (20%), יחד עם סירה (20%) וקברנה סוביניון (10%) אשר התיישן כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות.
טעמתי ואהבתי. יין בעל גוף מלא, מורכב ועשיר בניחוחות וטעמים של פרי ומינרלים. כקודמו, הוא מבטא נאמנה את מאפייני אזור הגידול, אך גם את מאפייני הזנים מהם הוא מורכב. נוכחותו על גבי החך מאד מרשימה, חומציותו מרעננת ויש לו סיומת ארוכה מענגת. מחירו 99 ₪.




גראן ויטאל 2008
יין הדגל של היקב, ממסך המבוסס על קברנה סוביניון (70%), שיראז (20%) ומרלו (10%). ממסך די מקובל על רבים מיקבי הארץ, אך שוב, יש כאן עליית מדרגה אשר נובעת כנראה מחומר הגלם האיכותי שמפיק הכרם המיוחד של משפחת סיידא. יש ביין עושר ומורכבות גבוהים, הרבה פרי, במיוחד שזיף שחור, תיבול מעודן, מינרליות נעימה, טאנינים מרוככים בגוף מלא יחד עם חומציות מאוזנת להפליא. פשוט יין מצוין, עם סיומת ארוכה מענגת שמזמינה לגימה נוספת. מחירו 170 ₪.




Ice Desert 2011
יין קינוח ניסיוני שיוצר ע"י הקפאת ענבי קברנה סוביניון שתססו באיטיות בחבית במשך 10 חודשים. בתום תקופה זאת, עצר גידי את התסיסה וביקבק את היין כשרמת האלכוהול שלו 16.5%. אולי אין זה יין קרח במובן הגרמני של המושג, אבל טעמו מרשים ביותר ואין טוב ממנו לסיום אירוע טעימות כה מפתיע ומהנה, אשר דרבן אותי עוד יותר, לבקר ביקב בהקדם.
לכל הכתבות     הוסף תגובה
שתף: