יינות העילית של טפרברג
  מאת רן בירון

שתף:
יקב טפרברג, מהותיקים ומהגדולים בארץ, הוקם ב 1870 ע"י זאב זידה טפרברג, בירושלים העתיקה והיה ליקב המשפחתי הראשון שהוקם בארץ ישראל בעת החדשה. מאז ועד היום, נמצא היקב בבעלות משפחת טפרברג וכיום מנוהל ע"י מוטי טפרברג, דור חמישי למייסדים.


זאב זידה טפרברג ז"ל,  האב המייסד

יקב טפרברג מייצר למעלה מחמישה מיליון בקבוקים בשנה. איזה עניין יש ליקב בסדר גודל כזה בשני יינות זניים חדשים, פטי וורדו וקברנה פרנק, בהיקף של 3,100 בקבוקים מכל אחד? הרי זו בקושי טיפה בים ובוודאי אין לה משמעות במחזור המכירות של היקב ובתרומה לרווח. למוטי טפרברג יש תשובה נחרצת: "בשנים האחרונות נמצא היקב בעיצומה של מהפכת איכות. מהפכת האיכות, כוללת בין השאר, הקמת יקב מהחדישים והמודרניים בארץ, השקעות בנטיעת כרמים באזורי איכות, בטכנולוגיות ייצור יין איכותי בהשבחת ההון האנושי ובשידרוג מערכות ההפצה והמידע."

באשר לשני היינות המושקים כעת, אומר מוטי טפרברג: "אנו גאים להשיק יינות אלו. אנו מחדשים ומוסיפים כל הזמן יינות חדשים לקולקציית היינות שלנו, בכדי להביא לצרכן בישראל את מיטב היינות המובחרים וזנים מיוחדים."


המנכ"ל והבעלים מוטי טפרברג, דור חמישי

כתבתי לא פעם באתר "סומלייה" ואני שוב חוזר על כך - כל יוזמה לשיפור איכות היין הישראלי מבורכת, במיוחד כאשר יקב כה גדול המתבסס בדרך כלל על ייצור המוני של יינות לצריכה בפרק זמן קצר, שואף להראות את יכולתו בייצור יינות עיליים בעלי פוטנציאל השתבחות לאורך זמן. בשני היינות אשר הושקו בימים אלו יש גם איכות וגם תעוזה. שניהם, הן הפטי ורדו והן הקברנה פרנק, משמשים בדרך כלל בממסכים בורדולזים ולא רבים היקבים המייצרים מהם יינות זניים, במיוחד אמורים הדברים לגבי זן הפטי ורדו.


הייננים שיקי ראוכברגר (מימין) ואוליביה פרתי

לפני מספר ימים הציגו יינני היקב, היינן הראשי שיקי ראוכברגר והיינן שלצידו אוליבייה פרתי את היינות לכתבי יין, במפגשים של "אחד על אחד" על מנת להעביר את המסר הנ"ל. ביליתי כשעה וחצי במחיצת שני הייננים הנלהבים, יחד עם אנשי השיווק ויחסי הציבור והשתכנעתי מעל לכל ספק שיש כיסוי מלא לאמירה הייננית שלהם. טעמתי את שני היינות בזה אחר זה. היינות המשיכו להתפתח בכוסות והעלו עוד ועוד רבדים של ניחוחות וטעמים. טעמתי בעבר את מרבית הניסיונות שנעשו בארץ בזנים אלו ואני חייב לומר כי לטעמי אלו מהטובים שטעמתי.


רן בירון (מימין) במפגשים "אחד על אחד" עם אנשי היקב

רשמי טעימה

פטי ורדו רזרב 2011
מבוסס על 100% ענבי פטי וורדו שנבצרו מכרם בהרי יהודה. לא אלאה את הקוראים בכל הפרטים הטכניים שנמסרו ע"י הייננים לגבי הקרקע, הגידול בכרם, הבציר, ההשריה, התסיסה, היישון בחביות ושאר התהליכים. כל אלו כתובים בדף היינן ואשמח להעביר אותם לכל מי שמתעניין בכך. לי חשוב להעביר את רשמיי. טעמתי את היין לאורך שעה ארוכה ועקבתי אחר התפתחותו בכוס. ליין, צבע רובי כהה, כמעט שחור, אטום לחלוטין, עם שוליים צרים בצבע סגול בוהק. הוא מעלה ניחוחות של פרי דחוס, במיוחד שזיפים ותיבול עז. החך פוגש טעמי שזיפים שחורים, שוקולד ותיבול חד, על רקע של עפיצות לא מעיקה וחומציות באיזון מלא. יין עוצמתי, נקי מאד, מאפיין יפה את הזן ובעל סיומת ארוכה יבשה, מלווה במתיקות מאופקת. היין הולך ומשתנה לאורך שעת השהייה בכוס ומעלה מידי פעם רבדים נוספים של ריחות וטעמים פירותיים. יין עשיר ומורכב. יין כלבבי. מחירו 150 ₪.




קברנה פרנק רזרב 2011
מבוסס על 100% ענבי קברנה פרנק שנבצרו מכרם בהרי שומרון, בגובה 650 מטר מעל פני הים.
גם לגבי יין זה, ברשותי מפרט מלא של הקרקע, הגידול בכרם וכל התהליכים ביקב, אבל אגש ישירות לרשמי הטעימה. ליין צבע אדום כהה בוהק, והוא מעלה ניחוחות אשר מאד מאפיינים את הזן, ניחוחות ירוקים, במיוחד של פלפל. על החך מתפשטים טעמים פירותיים בהרמוניה מלאה עם הריחות שקדמו ללגימה הראשונה. היין עוצמתי למדי, אך שומר על רמה קטיפתית נעימה בעומק החך, מורכב ועשיר, עפיץ במידה ובעל חומציות מרעננת באיזון מצויין עם שאר מרכיבי היין. כאחיו להשקה, הפטי וורדו, גם יין זה מאד נקי, ללא נטיות לריחות וטעמי לוואי, מתפתח נפלא לאורך זמן בכוס ובעל סיומת ארוכה מענגת. אהבתי מאד. מחירו 120 ₪.


לכל הכתבות     הוסף תגובה
שתף: