עשור לאבני החושן של בנימינה
  מאת רן בירון

שתף:
יקב בנימינה מציין בימים אלו עשור לסדרת אבני החושן, סדרת יינות העילית של היקב, ומשיק שני יינות חדשים מכרמים יחידניים לצד הבצירים החדשים בסדרה. שני היינות החדשים אינם נושאים הפעם שמות של אבני חושן כיתר יינות הסדרה, אלא את שם הכרמים מהם הם מופקים, כרם מירב וכרם רמת סירין, כפי שיתואר בהמשך.



לדברי הנהלת היקב "היינות החדשים, פרי יצירתם של הייננים יפתח פרץ ויונתן שוטס ממשיכים את הקו היינני אותו מובילה סדרת הפרימיום של היקב כבר עשור, בחירה באיזורי גידול מתאימים, טיפול קפדני בכרמים ותהליך עשייה ללא פשרות. יינות הסדרה מופקים בכמות מוגבלת של כ- 3000 עד 10000 בקבוקים מכל סוג".

לצד יינות ה- Single Vineyard החדשים הושקו בימים אלו גם בצירים חדשים של יינות סדרת אבני החושן, ביניהם היין הלבן, ישפה, ושני האדומים, תרשיש ויהלום. טעמנו את היינות לצד מטעמים שרקח השף ויקטור גלוגר במסעדתו "קלואליס" הכשרה. יינות סדרת אבני החושן הינם בדרך כלל בעלי חומציות מודגשת ועפיצות מאופקת, שתי תכונות שעושות אותם למתאימים מאד לאוכל, ואכן, לדברי היינן הראשי יפתח פרץ, ויקטור התכונן מראש למפגש והכין תפריט בהתאם ליינות שהוצגו לטעימה. לטעמי, היתה זאת התאמה מושלמת.


רשמי טעימה:

אבני החושן – ישפה 2015
דברי היקב: ממסך המבוסס על 50% ענבי שרדונה ממעלה הגלבוע, 30% ענבי שנין בלאן מהגליל ו 20% ענבי ויונייה מהנגב הדרומי. לאחר הסחיטה הועבר היין לתסיסה ספונטנית (ללא הוספת שמרים) בחביות עץ אלון צרפתי. בסיום התסיסה האלכוהולית והמלולקטית שהה היין על משקעיו בחביות במשך 6 חודשים עד ליצירת הבלנד הסופי בין החביות השונות.
רשמיי: ממסך בלתי שגרתי, מעורר עניין. השרדונה רגיל לסגנון ה"סור לי", השניים האחרים צריכים ללמוד להשתלב בו. בסה"כ התקבל כאן יין בעל צמיגות גבוהה, מעט שמנוני, אולי אפילו קצת לעיס, בעל גוף מלא, עפיצות קלה נעימה לחך וסיומת חמאתית מתקתקה בליווי טעמים מאופקים של פרי הדר. מחירו 90 ש"ח.


אבני החושן - כרם מירב 2014
דברי היקב: ממסך המורכב מ 40% ענבי פטיט סירה, 40% ענבי מרסלן ו 20% ענבי שיראז, אשר נבצרו בכרם מירב שברכס הרי גלבוע, במפנה צפוני של הר מלכישוע. לדברי הייננים "כרם ייחודי זה מתנשא לגובה של כ-400 מטר מעל פני הים, על קרקע טרה רוסה מנוקזת, המאפשרת הבשלה אחידה ומהירה של הפרי. האיזור היבש יחסית והרוחות החזקות, בשילוב זמירה קפדנית ואיוורור נכון תורמות לקבלת פרי איכותי ויוצא דופן באיזור.
כל זן נבצר בנפרד, תסס בנפרד, התיישן בחביות עץ אלון כשנתיים בנפרד ובסיום תקופה זאת נבנה הממסך.
רשמיי: טעמתי ונהניתי מהרכות הקטיפתית של היין, מעושר הפרי הדחוס, מהתיבול העשבוני ומהסיומת הארוכה. פחות אהבתי את המתיקות הקלה של היין (טעם אישי שלי) אבל הוא בהחלט בנוי היטב וילווה בהנאה רבה, מאכלי בשר צלוי ודגים מלאי גוף. מיין זה יוצרה כמות מוגבלת של כ 4,000 בקבוקים בלבד ומחירו 120 ש"ח.




אבני החושן – כרם רמת סירין
דברי היקב:
מבוסס על 100% ענבי פטיט סירה מכרם רמת סירין, אשר משקיף אל עבר הר תבור והרי נצרת ממערב ולכנרת והבקע הסורי אפריקאי ממזרח. לדברי הייננים, "הכרם נמצא באחת הנקודות הגבוהות באזור ומתאפיין במשטר רוחות חזק, בלילות קרים ובימים ממוזגים ויבשים. הכרם נטוע על אדמת בזלת דלה בחנקן ועשירה בזרחן המאפשרת צמיחה מאוזנת של הגפנים והבשלה אחידה ואיכותית". לגבי תהליך הייצור, מסבירים אנשי היקב, "לאחר הפרדת השזרות, הענבים הושרו בטמפרטורה של 12 מעלות למשך 24 שעות לפני תחילת התסיסה הכהלית. התסיסה הכהלית נמשכה כשבוע עד עשרה ימים, בטמפרטורות נמוכות יחסית על מנת לשמר מרכיבי ארומת הפרי. לאחר סחיטה עדינה ותסיסה מלולקטית, עבר היין להתבגרות בחביות מעץ אלון צרפתי ואמריקאי לתקופה של כ-24 חודשים".
רשמיי: טעמתי ונהניתי מאד. לעומת המתיקות של היין הקודם, אשר מעט הפריעה לי, כאן פגשתי יין בעל גוף מלא, עשיר ועוצמתי, חד וממוקד, מעלה ניחוחות וטעמים של תיבול עז, אשר אפייני מאד לזן הפטיט סירה, ואפילו תחושה קלה של מליחות בצידי הלשון, חומציות באיזון מצויין עם שאר המרכיבים, טאנינים מרוככים, וסיומת ארוכה יבשה ומענגת. זה הסגנון שאני אוהב. יין כלבבי. ילווה בהנאה רבה מאכלי ושר וגבינות שמנות. יוצר בכמות מוגבלת של 6000 בקבוקים בלבד ומחירו 120 ש"ח.


אבני החושן – תרשיש 2013
דברי היקב:
מבוסס על 100% ענבי קברנה סוביניון אשר נבצחו בשלושה כרמים שונים: כרם תל פארס, במזרח רמת הגולן, הנטוע על אדמת בזלת, העשירה במינרלים ובטוף, כרם עמק קדש, הנטוע בסמוך לגבול לבנון, על קרקע דלה בחנקן, וכרם יפתח, הנטוע במדרונות של רמות נפתלי, בסמוך לקיבוץ יפתח בגובה 300 מטר מעל פני הים, על קרקע אדומה מנוקזת. לדברי הייננים, "ענבי הקברנה סוביניון נבצרו לפנות בוקר ונכנסו להשרייה קרה למשך יומיים. התסיסה האלכוהולית התרחשה במשך כעשרה ימים ובסיומה נותר היין יחד עם הקליפות למשך כארבעה ימים נוספים לפני הסחיטה. בהמשך עבר להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי, למשך 18 חודשים. בסיום התקופה נבנה הממסך בין החביות השונות והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה". לדעת הייננים "לתרשיש 2013 ארומות בולטות של פטל שחור, קאסיס, מנטה ווניל. ליין מבנה מורכב, גוף מלא, והוא עשיר, עוצמתי ומאוזן. היין מוכן לשתיה כעת אך ימשיך ויתפתח ב-5-8 השנים הקרובות".
רשמיי: טעמתי, נהניתי. אהבתי במיוחד את עושר ניחוחות וטעמי התיבול ואפילו את מעט המתיקות, שבדרך כלל אני לא חסיד שלה, אבל כאן היא מאופקת, באיזון מלא עם החומציות ומשתלבת יפה בגוף המלא ובסיומת הארוכה. יין מענג. מחירו 100 ש"ח.

אבני החושן – יהלום 2013
דברי היקב: ממסך אשר מורכב מ 58% ענבי קברנה סוביניון, 16% ענבי שיראז, 14% ענבי מרלו מכרמים בבקעת קדש, כרם בן זמרה ומבוא חמה בגליל העליון ו 12% ענבי פטי ורדו מצפון הנגב. תסיסת כל זן נעשתה במספר מכלים קטנים על מנת לאתר את היין בעל הפוטנציאל הטוב ביותר. לאחר סיום התסיסה, נותר היין יחד עם הקליפות למשך מספר ימים נוספים טרם הסחיטה. לאחר שיקוע קצר עבר כל יין להתבגרות בחביות עץ אלון למשך כ-20 חודשים. בסיום תקופה זו נבנה הממסך הסופי בין הזנים והחביות השונות.
רשמיי: ליין צבע אדום כהה מאד, כמעט שחור, אטום, מעלה ניחוחות פירותיים, לצד ירקרקות קלה ותיבול בינוני. ליין גוף מלא וטעמי פרי דחוס, חומציות נעימה וסיומת ארוכה. יין כלבבי. מחירו 100 ש"ח.
לכל הכתבות     הוסף תגובה
שתף: