כרמל: הסדרה האזורית מתחדשת
  מאת רן בירון

שתף:
בימים אלו משיקים יקבי כרמל מהלך של מיתוג חדש לסדרה האזורית. במפגש שנערך לאחרונה הסבירה דפנה מילר, סמנכ"לית השיווק של יקבי כרמל, במילים חדות מה עומד מאחורי המיתוג מחדש של הסדרה הפופולרית הזאת, המוכרת לציבור כבר שנים ועכשיו מוסיפים לה גם גוורצטרמינר ורוזה, המצטרפים ליינות האדומים בסדרה: קברנה סוביניון, מרלו, וקברנה סוביניון-שיראז. בהמשך השנה יתווסף לסדרה גם יין מבעבע. יקבי כרמל ישקיעו במהלך השיווקי, הכולל את המיתוג החדש והפרסום רחב ההיקף כ- 1 מיליון ₪.

לדברי דפנה מילר, "בעקבות התפתחות עולם הקולינריה ותהליך הפרמיומיזציה, הצרכן מעוניין לרכוש יין איכותי גם כשהוא עורך קניות ברשתות השיווק ולכן הביקוש לסדרות איכות בטווח מחירים של 40-60 ₪ הולך וגדל".
כמובילי שוק, אומרת דפנה, "זיהינו ביקבי כרמל צורך זה של הצרכנים והשקענו מאמצים רבים במיתוג החדש והרחבת הסדרה האזורית. המיתוג החדש מבטא את האיכות והמומחיות של הסדרה, ומשמר את בעלי החיים המזוהים עם הסדרה האזורית שהפכו לנכס ולסמל של המותג".


מימין לשמאל: דפנה מילר, ארז פז, ליאור לקסר (צילום: דיויד סילברמן)

"אנו מאמינים כי מגיע לצרכן לקנות יין איכותי במחיר נגיש או במילים אחרות לקנות יין של סופשבוע במחיר של אמצע השבוע. אנו מעוניינים להמשיך ולהצמיח את קטגוריית יינות האיכות הנמכרים ברשתות השיווק, במטרה להמשיך ולחזק את ענף היין הישראלי", אומרת דפנה מילר.

היינן הראשי של יקבי כרמל, ליאור לקסר, הסביר כי כל ענבי הסדרה האזורית מגיעים מכרמים אשר נמצאים בשליטה מלאה של היקב. לדבריו אין הבחנה בין כרמי הפרימיום לכרמי הסדרה האזורית. הטיפול זהה ורק בסוף התהליך מחליטים מה ילך לפרימיום ומה לאזורית.

מנכ"ל היקב, ארז פז, ציין בדבריו כי ההחלטה על תהליך המיתוג מחדש של הסדרה האזורית היא פרי מחקר יסודי שערך היקב. תוצאות המחקר הראו בוודאות גבוהה כי צרכני יין מוכנים כיום לשלם מחיר גבוה יותר עבור יינות איכותיים יותר וכי היינות בתחום המחירים שבין 40 ל 60 ש"ח מהווים את הגידול העיקרי במכירות בשנים האחרונות ולכן החליטו לתת עדיפות עליונה כעת, לתחום הזה.

עד כאן, מילים יפות, שלצידן מהלך בהחלט משמעותי, אבל, כפי שציינתי לא פעם, ולא רק אני, המבחן האמיתי נמצא בכוס היין. יצאנו לטעום.


להלן דברי היקב וציון רשמיי האישיים:

(המחירים המומלצים לצרכן של כל יינות הסדרה כ 50 ₪)



הסדרה האזורית - גוורצטרמינר 2016
יין לבן חצי יבש, שהופק מענבי גוורצטרמינר. לאחר השריה קצרה על הקליפות נסחטו הענבים בעדינות והתירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומטי של הענבים. היין המשיך והתבגר במכלי נירוסטה כשלושה חודשים.
רשמיי: לטעמי, יותר Off Dry מאשר חצי יבש, מה שעושה אותו לטעמי האישי נעים יותר לחך. ציפיתי לארומטיות מודגשת יותר של הזן, אבל הבנתי שהייננים כוונו במיוחד לפחות מתיקות. היין בנוי היטב, מאוזן, מתאים לשתייה מיידית.

הסדרה האזורית - רוזה 2016
יין רוזה יבש, שהופק מענבי גראנש וטמפרניו מאזור הרי יהודה. לאחר השריה קצרה על הקליפות נסחטו הענבים בעדינות והתירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומטי של הענבים. היין המשיך והתבגר במכלי נירוסטה כשלושה חודשים.
רשמיי: בהחלט ארומטי למדי, כדברי היקב, מאוזן, מרענן, מציג פירותיות נעימה לחך, חומציות יפה ומתיקות מאופקת. יכול לשמש כאפריטיף משביע רצון.

הסדרה האזורית - קברנה סוביניון שיראז 2013
יין אדום יבש, שהופק מענבי קברנה סוביניון ושיראז מאזור הגליל העליון. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים.
רשמיי: לדעתי, צעיר מידי לשיפוט ואולי בכך כוחו, כי הוא ברמת חומציות ועפיצות אשר יכולות לאפשר לו השתבחות עם הזמן, למרות שהיקב מצהיר כי כל יינות הסדרה מיועדים לשתייה מיידית.

הסדרה האזורית - מרלו 2013
יין אדום יבש, שהופק מ-100% ענבי מרלו מאזור הגליל העליון. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים.
רשמיי: הלגימה הראשונה מעלה מיד תחושה של פרי דחוס, אולם שהות בכוס מציגה גם מאפיינים נוספים, חומציות באיזון מלא עם יתר מרכיבי היין, עפיצות מרוככת וסיומת נעימה.

הסדרה האזורית - קברנה סוביניון 2013
יין אדום יבש, שהופק מ-100% ענבי קברנה סוביניון מאזור הגליל העליון. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים.
רשמיי: אחרון אחרון חביב, במקרה הזה גם עלי. מבין שלושת האדומים, הוא המנצח לטעמי (מאשימים אותי לעיתים כמוטה ק.ס. ייתכן, אבל אני כנראה לא היחיד שחוטא בכך). מעלה ניחוחות פרחוניים ופירותיים, מציג נוכחות יפה על החך, חומציות טובה, עפיצות נעימה וסיומת ארוכה מענגת תמורה מעולה למחיר.
לכל הכתבות     הוסף תגובה
שתף: