קובננט - מעמק נאפה לעמק יזרעאל
  מאת רן בירון

שתף:
יקב Covenant , מהמוערכים שביקבי קליפורניה, החליט לפני כשלוש שנים "לעשות עליה", כפי שקוראים לזה במחוזותינו. מאחורי המיזם הזה עומד הבעלים והיינן ג'ף מורגן (Jeff Morgan), דמות מעניינת עם עבר רב תחומי, עוד לפני תחילת עיסוקו בייצור יין.

ראשית דרכו של ג'ף לא הייתה ביין, אלא במוסיקה. בצעירותו היה נגן סקספון מעולה ועמד בראש הרכב שניגן בקזינו הגדול במונטה קרלו ומאוחר יותר בניו יורק. בתקופה הזאת, מסתבר, נמשך ג'ף ליין יותר מאשר לבירה ולמשקאות אלכוהולים אחרים ובהגיע גילו לכמחצית שנות השלושים, בחר בקריירה חדשה לחלוטין והחל לעסוק ביין כמקצוע.


ברוך הבא ג'ף מורגן :)

במהלך דרכו החדשה עבד ג'ף כמנהל תחום היין בחברת המזון האמריקאיתDean and Deluca , הוציא לאור ספרי בישול, ספר מיוחד על יין הרוזה ועוד. מאוחר יותר היה העורך של מגזין היין Wine Spectator בחוף המערבי ולפני כשנתיים יצא לאור ספרו האחרון שכתב יחד עם אשתו ג'ודי, בשם:
The Covenant Kitchen: Food and Wine for The New Jewish Table

עוד קודם לכן, בשנת 2003, חבר לידידו Leslie Rudd, הבעלים של כרמים ויקב הנושא שמו, Rudd Winery, בנאפה וואלי ויחד הקימו את יקב קובננט (Covenant Winery), לייצור יינות פרימיום כשרים. היקב התפתח במהירות וזכה להכרה והערכה של מבקרי היין, רוברט פרקר וג'נסיס רובינסון. שניהם ציינו ברשימותיהם את יינות קובננט כיינות הכשרים הטובים ביותר שטעמו.

בשנת 2011 ביקרו ג'ף ולזלי בארץ, נפגשו עם אנשי יין, בחנו כרמים שונים ובשנת 2013 בצרו והחלו לייצר יין ביקב עמק יזרעאל, בליווי יינן היקב ארי ארל. לאחרונה ג'ף מרבה לשהות בארץ ומקדיש זמן רב לטיפוח חלקות הכרם בהן גדלים ענבי יינותיו. בתו, זואי מורגן, ילידת נאפה וואלי, חיה בישראל, שותפה פעילה בפרוייקט ועוסקת בניהול השיווק, המדיה וקידום המכירות. מענבי בציר 2016 מייצר היקב בשנת 2017 כ 20 אלף בקבוקים, תחת המותגים "קובננט ישראל" ו"בלו סי". פגשתי את ג'ף ואת משפחתו לפני מספר ימים, ויחד עם עוד עמיתי ליין, טעמנו את פירות עמלם.


רשמי הטעימה:

בלו סי ויונייה 2016
מבוסס על 100% ענבי ויונייה שנבצרו בבציר ידני מכרם מנרה שבגליל העליון. בוצעה סחיטה של אשכולות שלמים ותסיסה ספונטנית בחביות עץ ללא הוספת שמרים מתורבתים. היין המשיך לשהות בחביות כששה חודשים. אהבתי מאד את ניחוחות הליצ'י האפייניים לזן ואת המתיקות המאופקת של טעמי הפרי אשר מתפשטת בעדינות על פני החך, יחד עם חומציות מרעננת, באיזון מלא עם רמת האלכוהול ומעט העץ שברקע וסיומת ארוכה נעימה. מחירו 109 ש"ח.




בלו סי רוזה 2016

לג'ף מורגן יש קשר אישי ורגשי עמוק עם יינות רוזה. בעברו גם כתב ספר על יינות רוזה. היו שכינו אותו The King of Rose בנאפה וואלי. לדעתו ולטעמו "רוזה הוא יין אשר מתאים לליווי כמעט כל סוגי המזון החל מארוחת הבוקר דרך ארוחת הערב וכמובן לשתייה מהנה לבדו". לטעמי, כחובב של יינות Tavel, אמירה כזאת יכולה להיות נכונה אך ורק לגבי יינות רוזה איכותיים במיוחד ואכן, היין הזה, אשר מבוסס על 100% ענבי סירה, מכרם תל פארס ברמת הגולן, ממש מפתיע. נוכחות נעימה של מרקם גוף בינוני על החך, מתיקות מאופקת של פרי הדר, תות ודובדבן, חומציות מרעננת וסיומת ארוכה. אני לא בטוח לגבי ארוחת הבוקר, אבל בכל שעה אחרת של היום, בעונג רב. מחירו 90 ש"ח.




בלו סי אדום 2015
ממסך המבוסס על 70% סירה, 15% קברנה ו 15% ויונייה שנבצרו בבציר ידני מכרם תל פארס שברמת הגולן. הענבים עברו תסיסה ספונטנית ללא הוספת שמרים מתורבתים. היין התיישן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, מקצתן חדשות. אהבתי מאד את נוכחות היין על פני החך, שילוב של גוף בינוני ורעננות שמזמינה עוד לגימה ועוד לגימה. היין מעלה ניחוחות של פירות בשלים יחד עם תיבול מאופק ומתקתקות נעימה, יין רך, קטיפתי, עם סיומת ארוכה מענגת. מחירו 139 ש"ח.




סירה 2015
הסירה הוא יין הדגל של קובננט ישראל. מבוסס על 100% ענבי סירה שנבצרו בבציר ידני מכרם תל פארס שברמת הגולן. גם ענבי יין זה, כקודמיו, עברו תסיסה ספונטנית ללא הוספת שמרים מתורבתים. היין התיישן במשך שנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות. אני משתדל להיות מאופק בתאור רשמיי, אבל היין הזה ממש הדהים אותי ואת חברי לטעימה. מזמן לא טעמנו יין סירה כה מרשים. נוכחות נפלאה של גוף מלא על החך, אך עם זאת יין שאינו מכביד ושומר על רעננות מלאה. מעלה ניחוחות של פירות שחורים, בליווי תיבול עז, אשר מובילים לטעמים דומים ויוצרים הרמוניה מלאה עם הריחות המלווים אותם. החומציות באיזון מלא עם שאר מרכיבי היין ובוודאי תשמר ותשביח אותו לאורך זמן. מחירו 280 ש"ח.


לכל הכתבות     הוסף תגובה
שתף: