לוח מודעות◂ אירוע יין פרסם מודעה חדשה
טעימת יינות לבנים ממורדות הר הגעש אתנה בסיציליה
ערב Etna Bianco עם ג׳ון (ז׳ניה) ניישטאט ולנה. ערב שכולו יינות לבנים מארבעה יקבים במורדות הר הגעש אתנה בסיציליה, לצד כיבוד עשיר של גבינות, ירקות, קישים דג אפוי בתנור ועוד.
מרבית היינות מבוססים על הזן הלבן המזוהה ביותר עם האתנה, Carricante, שכנראה אין מתאים ממנו לגידול על אדמה געשית. בדרך כלל מצפים מיינות כאלה להיות מאד מינרליים, אבל היינות שטעמנו היו עשירים בפרי, בעיקר פרי הדר, תפוח עץ ירוק ואגס, מלווים במינרליות מאופקת ברקע, חומציות מודגשת, מעט פלינטיות, וסיומת קצת מעקצצת. לא אכנס לניתוח של כל יין, חיים שרגא שישב מולי , בוודאי טוב ממני בזה ושווה לקרוא את רשמיו. כבר התארחתי אצל ג׳ון ולנה לא פעם ואני חייב להחמיא ליסודיות ולעומק הבלתי נדלה שלהם, לגבי כל נושא שהם מארגנים לטעימה. הרב שיח איתם ועם אורחים נוספים במהלך הטעימות מעצים את החוויה, מענג ומעשיר ידע.
ובכל זאת כמה מילים על היינות. אהבתי מאד את הבלאן דה נואר, המבעבע המבוסס על נרו מאסקלזה, איתו פתחנו. יבש מאד, מתיקות ממש מאופקת ברקע, וסיומת ארוכה. יינות הרוזה היו די בינוניים יחסית ליינות הרוזה האהובים עלי בדרום פרובנס ובטבל. אהבתי מאד את הפרימוורה, בלנד של קריקנטה, שנין בלאן ופינו ביאנקו. יין קל, נעים לחך, נקי, חד וממוקד.
שבעת היינות שהיו מבוססים על 100 אחוז או 90 אחוז קריקנטה, היו דוקא מורכבים יותר ועוררו יותר את רב השיח סביב השולחן. אהבתי במיוחד את האתנה ביאנקו של קוסטודי 2017 לעומת 2021. שניהם מענגים אבל השנים עשו טוב ליין הזה ולדעתי עוד מספר שנות התעדנות לפניו. מבחינתי הוינייה די מילו של Vigneri היה המנצח בטעימה מעל הבחינות; ריח, טעם, מבנה גוף, איזון וסיומת ארוכה מענגת.
קצרה היריעה מלספר הכל. כן ירבו טעימות כאלה. לחיים!