לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

יין ללא אלכוהול – לא טרנד חולף – קטגוריה חדשה של יין

מאת רן בירון | 09/12/2025

יין ללא אלכוהול – לא טרנד חולף – קטגוריה חדשה של יין

בשנים האחרונות, עולם היין חווה שינוי משמעותי עם הופעתו של יין ללא אלכוהול. הסיבות ליצירת יין כזה מגוונות החל מרצון להציע אלטרנטיבה לאנשים המעדיפים להימנע מאלכוהול מסיבות בריאותיות, דתיות או חברתיות, ועד לעידוד אורח חיים בריא יותר ושמירה על מודעות לצריכת אלכוהול.

קהל היעד של יין ללא אלכוהול הוא רחב ומגוון: אנשים שאינם צורכים אלכוהול בכלל, נהגים, נשים בהריון, ספורטאים, וכן צעירים המחפשים חוויות חדשות ללא השתכרות. בנוסף, צרכנים שמחפשים להפחית את צריכת האלכוהול מגלים עניין גובר במוצר זה.

השאלה אם מדובר במגמה חולפת או בקטגוריה חדשה וארוכת טווח – נראה כי יין ללא אלכוהול מתבסס כקטגוריה נפרדת בשוק היין. הצרכנים מתרגלים לאפשרויות אלו, והיקפי המכירות ממשיכים לגדול.

השוק העולמי של יין ללא אלכוהול מוערך בלמעלה משני מיליארד דולר והוא צפוי לגדול בשיעור שנתי דו-ספרתי בעשור הקרוב.

השאלה המתבקשת היא אם כך, מה הרעש הגדול? אפשר לשתות תירוש, מיץ ענבים לפני שעשו ממנו יין…
זה בדיוק כל הסיפור, מדובר ביין לכל דבר ועניין, אשר עובר את כל תהליכי ייצור היין, לבניית משקה עתיר פרי, מינרליות, ניחוחות וטעמים, חומציות מרעננת, גוף, נוכחות יפה על החך וסיומת מענגת ורק לאחר השגת כל אלו, מבצעים הליך שמוציא את האלכוהול מהיין.

איך עושים זאת? קיימות טכניקות שונות שאינני בקיא בהן, אבל יודעי דבר מספרים על אוסמוזה הפוכה, מסננים מולקולריים, נידוף ניחוחות וטעמים והחזרתם לנוזל לאחר הוצאת האלכוהול, ועוד… מאחר ואיני בקיא בכך, אין ביכולתי להרחיב ולפרט.

בסופו של דבר, מבחן התוצאה הוא הקובע, האם באמת נשמרים כל המרכיבים לאחר הוצאת האלכוהול? יצאנו לבדוק זאת בעזרתה האדיבה של חברת שקד, מיבואניות היין הגדולות בארץ, אשר חרתה על דגלה, בין השאר, לקדם את שוק היינות ללא אלכוהול.

נפגשנו עם טל שקד, אשר הנחה טעימת כמה מותגי יין נטולי אלכוהול, לרבות טעימה השוואתית של אותם יינות עם ובלי אלכוהול. בהחלט מעניין אבל חשוב לי לציין שהייתה זאת טעימה ראשונית בנושא הזה והיא הייתה די מצומצמת, כך שגם קשה לנקוב עמדה חד משמעית וגם מוקדם מידי לעשות הכללות.

במרבית היינות חשתי מתיקות קלה על פני החך, למרות שהיו אלו יינות יבשים בהגדרתם. חוסר האלכוהול היה די ברור, אבל בכל זאת, נשמרו די יפה המרכיבים האחרים, במיוחד הפירותיות והסיומת. עוד, יש לציין, שטעמנו רק יינות לבנים. אני מעריך שהוצאת אלכוהול מלבנים קל יותק מאשר באדומים, אבל, כאמור, אנחנו בתחילת הדרך. ימים יגידו.

מפתיע במיוחד היה היין המבעבע נטול האלכוהול. הגז והעקצוץ בלשון, אשר כה אפייניים ליינות מבעבעים היוו למעשה תחליף לתחושת האלכוהול. אני מניח שעם התפתחות והשתכללות טכניקות הוצאת האלכוהול מהיין, גם היינות הרגילים יעניקו בעתיד הנאה רבה יותר ויצמצמו משמעותית את תחושת חוסר האלכוהול.

לסיכום, לדעתי המגמה בהחלט מבורכת. יין ללא אלכוהול הוא לא רק פתרון לאנשים שמנועים מאלכוהול, אלא קטגוריה חדשה ומבטיחה בעולם היין, עם פוטנציאל להתרחב ולהתפתח בשנים הקרובות בזכות הטכנולוגיות המתקדמות והשינוי בתרבות הצריכה. ו… אולי החשוב ביותר, נהיגה לאחר שתיית יינות כאלה – פחות תאונות דרכים. לחיים!



מודעות אחרונות בנושא: