לוח מודעות◂ כללי פרסם מודעה חדשה
יינות רקנאטי לחג השבועות 2025
יינות רקנאטי לחג השבועות 2025
האביב מתרחק לאיטו, הקיץ כבר בפתח וזה בדיוק הזמן לשתות יינות כיפיים ורעננים. יקב רקנאטי ממליץ לפתוח בערב החג שני יינות, משני הבתים של היקב.
האחד – יין מראווי לבן מבית אטלייה – Atelier by Recanati והשני – יין רוזה מבית רקנאטי. שניהם יעשירו את המנות החלביות בשולחן החג ויוסיפו קלילות ורעננות לארוחה.
שני הבתים מייצגים באופן שלם את העשייה הנרחבת ביקב ואת התחדשות והיררכיה של היינות השונים – יקב בעל יכולת ועוצמה המאפשרים לו לייצר יינות לשוק הרחב – בית Recanati, לצד מיקוד ביינות ייחודיים – בית Atelier by Recanati.
מבית אטלייה Atelier by Recanati:
מראווי בציר 2022 מסדרת כרם יחידני זנים קדומים
יקב רקנאטי גאה להיות היקב הראשון שייצר יין מהזן הקדום מראווי ולהמשיך להיות נושא הדגל של חידוש ויצירה מקומית אותנטית. על פי עדויות מתקופת המקרא והגמרא, ייצרו בארץ ישראל יינות מזן זה כבר לפני מאות ואלפי שנים, וכעת הוא חוזר לקדמת הבמה.
המראווי 2022 הוא יין בעל יין ארומה הדרית, חומצה מאוזנת ומינרליות מובחנת, ומהווה ביטוי טהור ואותנטי לטרואר ישראלי מקומי וייחודי.
רשמי בציר: חורף קר וגשום מהממוצע, ולאחריו אביב וקיץ יבשים וחמים מהממוצע, הובילו לעונת גידול נמרצת וליצירת יין עם ביטויי פירות גלעין צהבהבים ומליחות אופיינית והרמונית.
ייננות: בציר ידני וסלקטיבי, סחיטה אינרטית עדינה, תסיסה בטמפרטורה נמוכה לשמירת רעננות הפרי ויישון בחביות עץ אלון צרפתי גדלות למשך 12 חודשים על המשקעים (sur lie)
כרמים: בית לחם. שיטת גידול פרגולה – 'סוכה חברונית'
זן: מראווי
קרקעות: טרה רוסה וגיר
גובה: 850 מטר מעל פני הים.
מחיר מומלץ: 115 ₪
מבית רקנאטי:
רוזה בציר 2023 מסדרת Fresh & Young
סדרת יינות אלו מביאה לידי ביטוי היבט מרכזי בסגנון היינני של יקב רקנאטי. יינות צעירים, בעלי מאפייני פרי טהורים, חמיצות רעננה וארומטיות מהפנטת. יינות נהדרים לשתייה AS IS, וגם לליווי קולינרי של מטבח ים תיכוני צעיר ותוסס.
הרוזה 2023 הוא יין עם שפע ניחוחות תות שדה, דובדבן ושזיף עם חומציות רעננה מהדהדת ברקע ואיזון הרמוני של טעמים.
רשמי בציר: חורף ואביב ממוצעים מבחינת טמפרטורות ומשקעים הובילו ליבולים נמוכים מהממוצע ולאחידות פרי יפה. בציר ידני במועד המדויק איפשר ביטוי פרי רענן ואלגנטי, התואם לאופיו של היין.
ייננות: בציר ידני סלקטיבי, הפרדה עדינה מהשזרות, תסיסה ויישון בטמפרטורה נמוכה במיכלי נירוסטה.
כרמים: תל פארס, רמת הגולן.
זנים: סירה ופטיט סירה.
קרקע: בזלתית אבנית.
גובה: 630 מטר מעל פני הים.
מחיר מומלץ: 89 ₪.
