לוח מודעות כללי פרסם מודעה חדשה

יקב טפרברג משיק שני ינות חדשים מסדרת ESSENCE, שנין בלאן וסמיון, יינות לבנים זניים מאפלסיון מורדות יהודה.

מאת איתמר כהן, יועץ תקשורת, ליאת אריאב תקשורת ויחסי ציבור | 16/07/2025

ביקב טפרברג משיקים את הכרם באביעזר ושמחים להציג שני יינות חדשים מסדרת ESSENCE, אשר מקורם בחלקות שניטעו בשנת 2021:
שנין בלאן וסמיון, יינות לבנים זניים בעלי אפלסיון מורדות יהודה.

שנין בלאן אסנס 2024

שם היין : שנין בלאן אסנס 2024
הרכב זני : 100% ענבי שנין

מקור הענבים : ענבי שנין הגיעו מכרם אביעזר בעמק האלה שנמצא באפלסיון מורדות יהודה. סביבת הכרם כוללת גבעות מתונות וביניהן ערוצים ונחלים קטנים.
הגפנים נטועות על מדרון קל עם מפנה צפוני. איכות הענבים הינה תוצאה של גידול קפדני יחד עם מיקרו אקלים שתומך בהבשלה מאוזנת. כרם זה עבר מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים מאוזנים ועשירים במיוחד בריכוז טעמים וארומות.

עונת גידול: שנת בציר 2024 ממשיכה את המגמה של עונות גידול חמות באופן יחסי לעומת הממוצע הרב שנתי. כמו כן, החורף שקדם לעונה זו היה חם באופן יחסי עם מנות קור נמוכות אשר פגעו בפוריות בכרמים ואשר הניבו בציר קטן יותר אך איכותי. מתוך מטרה לצמצם את חשיפת האשכולות לקרני השמש החמות, יותר ויותר כרמים גדלים עם מערכת הדלייה ייחודית אשר מגינה על האשכולות מפני חשיפה ישירה לשמש ואשר יוצרת תנאי מיקרו-אקלים
טובים ובציר ענבים איכותיים ליינות היקב.

נתוני בציר :
בריקס 22.5
חומצה [ג/ל] 5.3
pH 3.55

תהליך ייצור היין : הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר בציר ידני . הדולבים עם הענבים נפרקו למפריד עדין וייחודי ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן ואיכותי.
יש לציין כי הסחיטה והמשך הטיפול בכל השלבים של עשיית היין נעשתה באווירה – אנאירובית – ללא חשיפה לחמצן . חשיפה לחמצן המצוי באוויר עלולה לפגוע באיכות היין עקב תהליכי חימצון של טעמים וארומות. השימוש במעטה חנקן שמר על איכות היין בכל השלבים.

המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה – FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן והמאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כחודש ימים בטמפרטורה של 16 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.
בסיום התסיסה , חלק מהיין התיישן במיכל נירוסטה וחלק בחביות עץ אלון משומשות. לקראת הבקבוק הוחלט הבלנד הסופי מהמיכל וחביות.

תיאור היין : צבע היין קש עדין וצלול. ליין בוקה המלווה בפרי רענן, נגיעות של פרחים לבנים, אגסים ואגוזי לוז.
היין בעל גוף בינוני, עם חמיצות רעננה וסיומת ארוכה.
יני היין: היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל ארומת

אנליזת היין :
סוכר יבש
כהל [ב-%] 13.3
pH 3.21
חומציות [ג/ל] 5.9

לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו

הצעת הגשה : בטמפרטורה של 14 מעלות עם ריזוטו פטריות שמפיון בחמאה ומרווה או קציצות טלה מתובלות

סמיון אסנס 2024

שם היין : סמיון אסנס 2024
הרכב זני : 100% ענבי סמיון

מקור הענבים : ענבי שאנין הגיעו מכרם אביעזר בעמק האלה שנמצא באפלסיון מורדות יהודה. סביבת הכרם כוללת גבעות מתונות וביניהן ערוצים ונחלים קטנים. הגפנים נטועות על מדרון קל עם מפנה צפוני. איכות הענבים הינה תוצאה של גידול קפדני יחד עם מיקרו אקלים שתומך בהבשלה מאוזנת.
כרם זה עבר מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים מאוזנים ועשירים במיוחד בריכוז טעמים וארומות.

עונת גידול: שנת בציר 2024 ממשיכה את המגמה של עונות גידול חמות באופן יחסי לעומת הממוצע הרב שנתי. כמו כן, החורף שקדם לעונה זו היה חם באופן יחסי עם מנות קור נמוכות אשר פגעו בפוריות בכרמים ואשר הניבו בציר קטן יותר אך איכותי.
מתוך מטרה לצמצם את חשיפת האשכולות לקרני השמש החמות, יותר ויותר כרמים מגודלים עם מערכת הדלייה ייחודית אשר מגינה על האשכולות מפני חשיפה ישירה לשמש ואשר יוצרת תנאי מיקרו-אקלים טובים ובציר ענבים איכותיים ליינות היקב.

נתוני בציר :
בריקס 20.2
חומצה [ג/ל] 7.5
pH 3.30

תהליך ייצור היין : הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר בציר ידני. הדולבים עם הענבים נפרקו למפריד עדין וייחודי ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן ואיכותי.
יש לציין כי הסחיטה והמשך הטיפול בכל השלבים של עשיית היין נעשתה באווירה – אנאירובית – ללא חשיפה לחמצן. חשיפה לחמצן המצוי באוויר עלולה לפגוע באיכות היין עקב תהליכי חימצון של טעמים וארומות. השימוש במעטה חנקן שמר על איכות היין בכל השלבים.

המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה – FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן והמאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כ-16 ימים בטמפרטורה של 14 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.
בסיום התסיסה , היין התיישן על שמריו בשיטת ה- "sur lie" למשך כ-7 חודשים עם מעט בטונאז'.

תיאור היין : צבע היין קש בהיר עדין וצלול. ליין בוקה המלווה במינרליות מורכבת, נגיעות של פירות טרופי, קליפת לימון, ופרחי קמומיל.
היין בעל גוף קל, עם חמיצות רעננה וסיומת פריכה ומהנה.

אנליזת היין :
סוכר יבש
כהל [ב-%] 11.4
pH 3.23

חומציות [ג/ל] 6.0

לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו

הצעת הגשה : בטמפרטורה של 14 מעלות עם סביצ'ה או עוף צלוי עם עשבי תיבול.



מודעות אחרונות בנושא: