לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

להט לבן 2023 מבוסס על רוסאן (70%), ויונייה (25%), מרסאן (5%) מאזור גידול גליל עליון

מאת גיא בר-און, רן רהב תקשורת ויחסי ציבור | 26/08/2025

להט לבן 2023
Lahat Lavan 2023
זנים: רוסאן (70%), ויונייה (25%), מרסאן (5%)
אזור גידול: גליל עליון
תהליך הייצור:
מספר נושאי של חלקות (שבע) נבצרו להכנת יין זה. רוסאן ויונייה נבצרו בין עין אלוקוק, בגליל העליון המערבי, נבצרו בשבוע האחרון של חודש אוגוסט, וכך גם רוסאן מספסופה. שאר החלקות מהגליל העליון המזרחי (כרם בלוע וכרם עין זיתים) נבצרו בשבוע הראשון והשני של חודש ספטמבר.
כ־5% מענבי המרסאן נבצרו פיקינג נוסף למרלוד הסופי. לאחר בציר, הענבים התקבלו ביקב בקור לילי. בבוקר נלחצו, הופרדו הגרגרים מתירושיהם, ולאחר השריה קצרה נלחצו בעדינות להפרדת התירוש מהמוצקים.

עם סיום השיקוע, התירוש נשאב אל חביות בנפח 400–500 ליטר, שלצורך נבחרו עץ צרפתי משולב לחביות מגוונים לרשיון ארוך. כ־20% מהתירוש הותסס בשיטת חבית ראשונה, היתר עבר הסרת משקעים בתנאי טמפרטורה של 18–20 מעלות צלזיוס ללא חומצה מלולקטית. להט לבן 2023 שהה על משקעיו הדקים למשך חצי שנה בחביות, לאחר מכן היין יוצא לקור חלום, סונן ובוקבק. ליין מתקבל יין ארומטי, עשיר ומרוכז, עם טקסטורה עדינה, חמיצות מאוזנת ואופי מינרלי קליפתי.

נתוני יין:
אלכוהול: 13.3%
חומצה: 5.3 g/l
pH: 3.34
סוכר שיורי: 1.37 g/l
פחמן דו חמצני: 0.86 g/l
הארץ בבקבוק: יוני 2024
סה״כ בקבוקים: 16,400

מחיר מומלץ לצרכן: 120 ₪
ניתן לרכוש ברשתות השיווק וחנויות היין
כשר לפסח בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.

תמונה: באדיבות יקב להט



מודעות אחרונות בנושא: