לוח מודעות◂ כללי פרסם מודעה חדשה
לקראת ראש השנה, יקב בנימינה מציג שני יינות חדשים מסדרת המושבה
המושבה גרנאש בלאש רוזה
יין רוזה חצי יבש
אזור גידול: מבוא חמה רמת הגולן, רמת סירין
זן ענבים: גרנאש
תהליך ייצור היין:
ענבי הגרנאש נבצרו עבור ייצור יין רוזה זה בבציר מוקדם יחסית על מנת לשמר רמת חמיצות טבעית גבוהה ורמת סוכר מתונה. הענבים שהו במגע עם הקליפות מספר שעות עד למיצוי הצבע הרצוי והועברו מיד לסחיטה על מנת להפריד את הקליפות מן התירוש הורוד עז שהתקבל. המשך התהליך היה זהה לתהליך ייצור של יין לבן הכולל תסיסה במיכל נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשימור ארומות הפרי ויישון קצר במיכל לפני תהליכי ייצוב, הצללה וסינון שבסיום קיבל היין תוספת של תירוש טבעי שנשמר עוד בשלבים המוקדמים לפני התסיסה וכך נוצר הבלנד הסופי שהועבר לתהליך הבקבוק.
רשמי טעימה:
המושבה גרנאש הוא רוזה קליל ופירותי – משקה מושלם לערבי קיץ חמימים. היין מתאפיין בניחוחות של תותים ופריחת הדרים וטעמו מתקתק, פירותי ועדין. מומלץ להגיש את היין צונן בטמפרטורה של כ-10 מעלות .כאפריטיף או לצד מנות ראשונות קלות ומרעננות כמו סלט עלים ירוקים עם גבינת עיזים ותותים טריים, סביצ'ה דג ים או סושי. יין זה נועד לשתייה בצעירותו בעודו רענן ופירותי ואינו נועד ליישון ארוך טווח.
המושבה שרדונה
יין לבן יבש
יין על טהרת ענבי שרדונה מכרמים מובחרים בגלבוע. השרדונה, שמקורו בחבל בורגון, צרפת, מניב את מיטב היינות הלבנים בעולם. השרדונה התאקלם היטב בארץ וגדל באזורים בעלי אקלים ממוזג, מאוורר ויבש המונע מחלות בזן רגיש זה.
תהליך ייצור היין:
הענבים נבצרים בבציר לילי ומועברים מידית להפרדה מהשזרות ולמעיכה קלה. התירוש מועבר לשיקוע טבעי למשך הלילה. לאחר הצללת התירוש מועבר הנוזל להתססה בטמפרטורה של 16 מעלות במיכלי נירוסטה. בסיום התסיסה היין עובר סדרה של שפיות והצללות עד שלב הבקבוק.
רשמי טעימה:
המושבה שרדונה הינו יין לבן חד וארומטי. היין תסס רק במיכלי נירוסטה, ללא מגע עץ, על מנת לשמר את ארומות הזן האופייניות: תפוח עץ ירוק, אגס ואשכולית. היין יבש בעל חמיצות מרעננת ונעימה המאוזנת על ידי בשלות הפרי. היין הרמוני בעל גוף קל וסיומת מאוזנת ונעימה.
