לוח מודעות◂ כללי פרסם מודעה חדשה
מאירם הראל מונה ליינן הראשי של יקב רקנאטי ויחליף את קובי ארביב שפרש אחרי 20 שנות עבודה ביקב
יינן ראשי חדש ליקב רקנאטי
מאירם הראל מונה ליינן הראשי של היקב
ויחליף את קובי ארביב, שפרש אחרי 20 שנות עבודה ביקב
מאירם הראל, שסיים את תפקידו ביקב אמפורה לאחר 10 שנות עבודה, מונה ליינן הראשי של יקב רקנאטי ויחליף בתפקידו את קובי ארביב, אשר עבד ביקב משנת 2006 וכיינן ראשי של היקב משנת 2017.
הראל, 40, הוא בוגר המחזור הראשון של לימודי היין במכללת תל-חי ובעל תואר במדעי הגפן והיין מאוניברסיטת בורגון בדיז'ון.
הוא עבד ביקבים במדינות שונות בעולם, בהן צרפת, שווייץ וקרואטיה וכאמור, ביקב אמפורה שבכרם מהר"ל.
"החזון שלי לעתיד הוא להמשיך ולממש את הפוטנציאל והמורשת האדירים של יקב רקנאטי, יקב שתמיד עמד בחוד החנית של תעשיית היין הישראלית" אומר הראל ומוסיף: "בכוונתי לתת ליצירתיות מקום של כבוד ולהמשיך להיות אני – מונע מתשוקה – חולם ומגשים".
לני רקנאטי ואורי שקד, בעלי היקב, הודו לארביב על עשרות שנים של הובלת יצירת היין ביקב והוסיפו: "אנו מאמינים כי הראל יביא ליקב את הניסיון והידע הבינלאומיים, וביחד נמשיך להתחדש, ליצור ולהביא את היקב להישגים ברמה הארצית והבינלאומית".
יקב רקנאטי הוקם בשנת 2000 על ידי לני רקנאטי ואורי שקד. הוא ממוקם באזור התעשיה דלתון שבמרום הגליל, במבנה יפהפה, בעל מרכז מבקרים מעוצב ומערך ייצור מהמתקדמים בארץ. פילוסופיית היקב מכוונת ליצירת יינות מקומיים ומקוריים, יינות שיבטאו בצורה הטובה ביותר את אקלים המקום והאדמה ואת שנות הבציר.
ליקב כרמים באזורי הגידול האיכותיים ביותר בארץ, בעיקר בגליל העליון וברמת הגולן.