במרתפי המנזר

מאת דיויד סילברמן | 13/11/2020

השבוע ביקרתי את אדם קסיס, היינן של יקב מנזר לטרון.

מצאתי את אדם מנקה חביות לקראת מילוי היין של בציר 2020 במרתפי היקב התת קרקעיים, שם הם מייצרים כ 250,000 בקבוקים בשנה מהכרמים שסביב המנזר. כמעט כל היין נמכר בחנות הצמודה למנזר ובתחנת הדלק הסמוכה. היינות טובים וביחס למחירם נותנים תמורה מעולה!

אדם, פלסטיני נוצרי ממשפחת כורמים ליד ביר זית, התנדב בצעירותו ביקב בתקופות הבציר ולפני חמש שנים חזר כיינן אחרי שלמד ייננות בצ'ילה. במקביל הוא מייצר את המותג הפרטי שלו: דומיין קסיס מענבי הכרם המשפחתי.


אדם קסיס.