הבשורה מבית לחם: היינן הצעיר שחזר אל זני אבותיו

מאת דיויד סילברמן | 06/11/2020

פגשתי אתמול את פאדי בטארסה (Fadi Batarsseh) היינן של יקב כרמיזן (נוסד 1885) סמוך להר גילה בפאתי בית לחם.

פאדי הצטרף ליקב בשנת 2008 בהיותו בן 18 בלבד ועם תחילת עבודתו נשלח ללימודי ייננות בצפון איטליה, שם בשליחות המנזר חקר את הזנים ההיסטוריים של האזור. בעצה אחת עם מי שליווה את היקב באותן שנים, יועץ העל האיטלקי היינן ד"ר ריקרדו קוטרלה, נבחרו ארבע זנים – חמדני, ג'נדלי, דבוקי ובלאדי – שמהווים את הבסיס למהפכת האיכות של יינות היקב בעשור האחרון ואת בשורת הזנים הילידיים שחלחלה בהמשך גם לכמה יקבים ישראלים.

פאדי מספר כי מאז תחילת משבר הקורונה כבר לא מגיעים למנזר תיירים שהיו רוכשים מיינות היקב, ולכן הם הגבירו את נוכחותם על מדפי חנויות היין בישראל וגם החלו לספק יינות במכירה ישירה לקהל הפרטי, ואלה כמובן בשורות טובות לחובבי היין המקומיים.


פאדי רק בן שלושים, כשמאחוריו בחביות מתיישן ברנדי בן ארבעים פלוס