נעבור את זה יחד

מאת דיויד סילברמן | 03/04/2020

בחרתי לפרסם השבוע קולאז' של סומליירים ואנשי יין שצילמתי בחודשים האחרונים כחלק מפרויקט מקום של יין של אתר Sommelier – מדובר במסעדות ובתי מלון שמובילים את תרבות היין בישראל, ועכשיו, בצו השעה, הם סגרו את דלתותיהן עד להודעה חדשה.

מאז ה-15 במרץ קול חליצת הפקקים במסעדות נדם. תפריטי היין מאוחסנים במגירות, כוסות הקריסטל מעלות אבק על המדפים, ארונות היין נעולים והבקבוקים שוכבים על צידם כאבן שאין לה הופכין.

ענף המסעדות מדמם עכשיו, אלה ימים לא פשוטים עבור העוסקים בתחום, העתיד לוט בערפל והחזרה לשגרה עדיין לא נראית באופק. אבל היא תגיע לאט ובזהירות, האש תשוב לבעור במטבחי המסעדות וכוסות היין יבריקו מחדש. החזרה למסלול תהיה מאתגרת, אבל יש תקווה שנשוב מחוזקים ומאוחדים.


הפרויקט המצולם 'מקום של יין' יצא לחל"ת ויחזור עם שובן של המסעדות לחיינו.