לוח מודעות אירוע יין פרסם מודעה חדשה

יקב חדש – "נטע" – חקלאי, צעיר, איכותי ודינמי, משיק את יינותיו

מאת אירנה שלינגבאום ובטי כנען, פבליקה | 18/07/2018

נטע נולד מתוך רצון של דור ההמשך שגדל וצמח ביקב כרמי יוסף וצבר ניסיון עשיר בגידול גפנים ובייצור יין, ליצור יין צעיר, קליל וחופשי ממוסכמות, תוך שהם נשענים על הידע המקצועי והאהבה שספגו עוד בילדותם.
לשם כך הוקם יקב נטע, יקב בעל חזון לפרוץ גבולות , שייצר יינות מלאי אופי, קלים ונעימים לשתייה.

היקב מושתת על 3 יסודות מרכזיים: חקלאות, אנשים ותפיסה ייננית חדשה.

חקלאות – אנשי היקב גדלו למשפחה ודורות של ייננים, כורמים ומגדלים. יינות יקב נטע מייצגים בלנדים איכותיים המייצרים סינרגיה עמוקה בן הזנים השונים. הרכבי הזנים נבחנים ביחס לטעם ולתוצרות הפרי כפי שהאדמה מניבה באותו בציר. לשם כך אנשי היקב מאתרים חלקות מובחרות של זני ענבים המטופחים על ידי הכורמים הטובים ביותר.

האנשים- דור ההמשך איגי ויעל אלוני בשיתוף פעולה עם היינן זורי ארקין מייצרים בלנדים על פי תפיסת עולמם אשר מתורגמים ליינות בעלי אופי המתאימים לשתייה יום-יומית. שלושתם מביאים לידי ביטוי את השילוב של ידע,נסיון,השכלה וחקלאות.

פילוסופיית הייצור – התפיסה שהובילה להקמת יקב נטע, היא סיטואציית הצריכה המשתנה והדינאמית, המבקשת לפגוש ולשתות יין ברגעי היום יום. נטע הוא יקב ישראלי עכשווי, חדשני ויצירתי שייצר יינות איכות קלים, נגישים, ונעימים לשתייה, תוך התבוננות מעמיקה והקשבה לשינויים ולדינאמיקה בעולם היין החקלאי ולצרכני היין.

יקב נטע משיק עם הפתיחה שלו 2 יינות:
נטע לבן 2017 – בלנד של שרדונה 65% , סוביניון בלאן 35%. יין קליל ואלגנטי, פריך ורענן. האצילות האופייניות של השרדונה משתלבת היטב עם הרעננות הפרחונית של הסוביניון בלאן ליצירת יין מעודן, דק אך מלא נוכחות. מחיר 70 ₪

נטע אדום 2016 – בלנד של 50% מרלו, 20% סירה, 15% פטיט ורדו, 15% פטיט סירה. יין בעל מרקם חלק ורך, צבע אדום ארגמני מושך, מאופיין בססגוניות פירותית רעננה, עמוק ומלא רבדים. חינני ובעל הרמוניה נהדרת בין מרכיביו. יין אדום שבהחלט מתאים גם לחום יולי – אוגוסט. מחיר 80 ₪

דפי יינן:

דף יינן NETA לבן 2017
הרכב זנים:
היין הוא ממסך של הזנים שרדונה וסוביניון בלאן, תוך שמירה על רעננות פרחונית ותחושת פרי טרי, מלא חיים.
שרדונה 65% , סוביניון בלאן 35%
אלכוהול – 12%
PH – 3.5
סוכר שארי – 3.1 גר/ליטר
על הבציר:
הבשלת הענבים בשנת 2017 התאחרה מעט, כשהשרדונה נבצר בתחילת אוגוסט ב 22 בריקס, הסוביניון בלאן נבצר באמצע אוגוסט ב 21.5 בריקס.
ויניפיקציה ויישון:
שני הזנים הותססו בנפרד בטמפרטורה קרה 9-10 מעלות צלסיוס, שמטרתה תסיסה מאוד איטית ומבוקרת , שמירת ארומות הפרי ורעננות.
מאפייני היין:
יין בעל גוף קל ואלגנטי, פריך ורענן, האצילות האופייניות של השרדונה משתלבת היטב עם הרעננות הפרחונית של הסוביניון בלאן ליצירת יין מעודן, דק אך מלא נוכחות.

דף יינן NETA אדום 2016
הרכב זנים:
היין הוא ממסך שמגוון מרכיביו כוונו לייצר יין קל לשתיה אך עשיר בצבע ובעל משרעת ארומתית פירותיות.
מרלו 50% , סירה 20%, פטיט ורדו 15% , פטיט סירה 15%
אלכוהול – 14%
PH – 3.8
סוכר שארי – 3.2 גר/ליטר
על הבציר:
בציר 2016 היה נוח , פיצוי על בציר 2015 המאתגר. הבציר אופיין בטמפרטורות חמות יחסית באביב אך ללא עומסי חום כבדים בחודשי ההבשלה המשמעותיים , יולי ואוגוסט.
ויניפיקציה ויישון:
הענבים נבצרו בדרגת הבשלה בינונית ( בריקס 23-24 ) , לאחר השרייה קרה בטמפרטורה של 5-6 מעלות למשך 48 שעות, השרייה שמטרתה מיצוי צבע וארומות עדינות מהזגים, החלה התסיסה הראשונה. עם העלאת הטמפרטורה במכלי התסיסה בהדרגה עד ל 25 מעלות.
התירוש נסחט אחרי 14 ימי השרייה עם הזגים, והיין שהתקבל יושן במשך 8 חודשים בחביות עץ ישנות.
מאפייני היין:
יין בעל מרקם חלק ורך, צבע אדום ארגמני מושך, מאופיין בססגוניות פירותית רעננה, עמוק ומלא רבדים. חינני ובעל הרמוניה נהדרת בין מרכיביו.
יין אדום שבהחלט מתאים גם לחום יולי – אוגוסט.

צילומים: אורי גרון



מודעות אחרונות בנושא: