לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

הסקוטית משיקה בישראל את הסדרה 'טרפיצ'ה פיור'

מאת ענת דאוס, דניאלה רייבנבך תקשורת | 25/06/2019

הסקוטית מבית ישרקו מרחיבה את מגוון היינות שלה מארגנטינה, ומשיקה בישראל את הסדרה 'טרפיצ'ה פיור' Pure' Trapiche'

הסדרה כוללת 5 יינות: פיור מלבק שחור, פיור סוביניון בלאן, פיור שרדונה, פיור רוזה.

הסקוטית- חטיבת היין והאלכוהול מבית ישרקו, מרחיבה את מגוון היינות הארגנטינאיים שלה, ומשיקה סדרת יינות – טרפיצ'ה פיור Trapiche Pure .

הסדרה כוללת 5 יינות: פיור מלבק , פיור מלבק שחור, פיור סוביניון בלאן, פיור שרדונה, פיור רוזה.

בשנת 1883 החלה מסורת הייננות באזור מנדוזה, כשזו מונעת על ידי התפתחות המחקר סביב הפקת היין בעולם הישן. יינות האזור זכו עד מהרה למוניטין ולפרסום, ובמרכז ההתרחשות ותשומת הלב ניצב יקב טרפיצ'ה. בשנה זו, רכש דון-טיבורצ'יו אחוזה בת 2500 דונם בסאן-ויסנטה, הנמצאת באזור המכונה כיום גודוי-קרוז ובה הקים את יקב אל- טרפיצ'ה. בהיותו יזם נמרץ, קידם את הגירתם של אנשי מקצוע מיומנים לאזור, ייבא שתילי גפנים שמקורם בצרפת והטמיע טכנולוגיות ייצור מודרניות.

ביריד היין הבינלאומי, שהתקיים ב- 2001 בוורונה (איטליה), בו השתתפו 3000 יקבים מ-28 מדינות, הוענק ליקב טרפיצ'ה התואר "היקב הבינלאומי הטוב ביותר". ראוי לציין שתואר יוקרתי זה, הוענק ב-1997 ליקב "שאטו מארגו" מצרפת, בשנת 1998 ליקב "רוברט מונדבי" מקליפורניה, בשנת 1999 ליקב "ווגה סיציליה" מספרד ובשנת 2000 ליקב "פנפולדס" מאוסטרליה.
טרפיצ'ה פיור סוביניון בלאן– עשוי מ- 100% ענבי סוביניון בלאן. ליין צבע צהבהב ובעל נימות ירקרקות, וניחוח הדרים קלים. עם טעמים טרופיים בפה ומעט עשבוניות קרירה. היין מתאים לצד סלטים, בשר אחר ומאכלי ים תיכוניים, כאפרטיף וגבינות עיזים וגבינות טריות אחרות. הפרי מגיע מעמק אוקו מכרמים בגובה 1,300 מ"ר. תהליך הייצור – הענבים נבצרים בבציר ידני, עוברים קירור ומעיכה ב- 10 מעלות ולאחר ייצוב התירוש והתסיסה, היין מבוקבק. המחיר: 59 ₪. מומלץ להגשה בטמפרטורה של 9-10 מעלות.

טרפיצ'ה פיור מלבק – עשוי מ- 100% ענבי מלבק. ליין צבע אדום עמוק, ומעט סגלגל בשוליו. היין ארומתי עם ניחוחות של פירות אדומים כמו שזיפים ודובדבנים. זהו יין בעל ריכוז פרי גבוה עם סיומת אלגנטית. היין מתאים לצד בשרים בגריל, פסטה, אוכל מתובל קלות או חריף וגבינות חצי קשות כמו גאודה, אדאם וגרוייר.
תהליך הייצור- הענבים נבצרים כולם בבציר ידני. לאחר בדיקה קפדנית של אשכולות הענבים, ועוברים השריות ותסיסות ספונטניות במכלי בטון פתוחים והתבגרות על השמרים והמשקעים למשך שמונה חודשים. המחיר: 59 ₪. מומלץ להגשה בטמפרטורה של 16-18 מעלות.

טרפיצ'ה פיור רוזה – היין עשוי מענבי סנג'ובזה וסירה. היין בעל גוון ורוד ובעל ניחוחות של דובדבנים, דומדמניות, פרחי אחו ועשבי תיבול. עם סיומת קלילה. היין מתאים כאפרטיף, סלטים, פירות ים ומנות קלילות. לאחר הבציר עובר הפרי השרייה קרה של 6 שעות ב- 10 מעלות, פרס וסחיטה ועובר תסיסה אלכוהולית בלבד. המחיר: 59 ₪. מומלץ להגשה בטמפרטורה של 10-12 מעלות.

טרפיצ'ה פיור שרדונה – היין עשוי מ- 100% ענבי שרדונה. ליין גוון צהוב עם ארומות של אננס רענן וקליל בפה. היין מתאים לצד דגים ובשר אחר. לאחר הבציר הידני, עובר הפרי השרייה קרה ומעיכה בפרס פנאומטי, לאחר התסיסה, 50% מהיין עובר תסיסה מלולקטית. המחיר: 59 ₪. מומלץ להגשה בטמפרטורה של 10-12 מעלות.

בישראל משווק יקב טרפיצ'ה, באמצעות הסקוטית, מקבוצת טיב טעם שמיזגה את מלוא פעילות החברה הסקוטית לתוך חברת הבת ישרקו – מהחברות המובילות בשוק בתחום האלכוהול והיין, העוסקת בייבוא, שיווק והפצה של מותגי אלכוהול ויין מהארץ והעולם.

את יינות טרפיצ'ה – ניתן להשיג בסניפי טיב טעם, בחנויות מקצועיות
ומסעדות וברים נבחרים.

צילומים: אסף לוי



מודעות אחרונות בנושא: