לוח מודעות כללי פרסם מודעה חדשה

יקבי כרמל מרחיבים את חטיבת האלכוהול עם קבלת הזיכיון לשיווק מותג הקוניאק Dupuy בישראל

מאת רן בירון | 13/03/2019

בימים אלו, קיבלו יקבי כרמל את הזיכיון לשיווק מותג הקוניאק Dupuy בישראל. לרגל המאורע, מבקר השבוע בארץ, בנג'מין בייקר, מנהל היצוא של מזקקת BACH-GABRIELSEN, מחבל קוניאק, בצרפת, בעלת המותג DUPUY ומקיים פגישות מעשירות ידע עם לקוחות ועם עיתונאי יין ואלכוהול.

מזקקת BACHE- GABRIELSEN נוסדה בשנת 1853 על ידי אוגוסט דופוי (ומכאן שם המוצר) ומאז ועד היום היא מזקקת קוניאק איכותי בזיקוק דודי כפול ו… לדברי האורח, "במתכון סודי העובר מדור לדור". בשנת 1905 החליפה המזקקה בעלות כשעברה לידי שני אנשי עסקים נורווגים, ולבסוף רק אחד מהם, תומאס באך גבריאלסן, נשאר בעלים יחיד של המזקקה. גבריאלסן הקפיד לשמר את תהליך ייצורו וייחודיותו של קוניאק דופוי , וכך גם דורות ההמשך של המשפחה. במזקקת גבריאלסן מייצרים כ 1.2 מיליון בקבוקים ממותגים שונים המשווקים ברחבי העולם.

בישראל, המותג זוכה אפילו לאהדת יתר, כי חלק נכבד מכמות הייצור שלו מסווגת ככהיל כשר. מעצם טבעו, למשקה אלכוהולי, ברמת אלכוהול של כ 40% קשה לא להיות כשר, אבל כשמשקה כזה משווק ע"י יקבי כרמל, הוא חייב לשאת את האסמכתא הרשמית לכשרותו.

ה- Dupuy בנוי מתזקיק של 100% ענבים לבנים מסוג יוני בלאן (Ugni Blanc), פול בלאנש (Folle Blanche) ופרנץ' קולומברד (French Colombard). ענבים אלו מגיעים מאזורים משובחים בחבל הקוניאק: גרנד שמפיין ופטיט שמפיין, וכן במקרים בודדים, גם מאזורים נוספים כגון: פיין שמפיין, פיין בואה ובון בואה. קוניאק Dupuy עובר שני זיקוקים מסורתיים ולאחר מכן עובר ליישון במרתפיי החברה למשך שנים ארוכות, בחביות של עץ אלון המגיעות מאזור לימוזין שבצרפת.

במפגש, השבוע, נדב ארנס ארד, מנכ"ל יקבי כרמל, הסביר כי "מותג הקוניאק Dupuy משתלב בצורה טובה ביותר עם קו המותגים האלכוהוליים של יקבי כרמל ומאפשר להציע ללקוחות מגוון של משקאות בסטנדרטים הגבוהים ביותר." עוד הוסיף ארנס ארד: "אנו נשווק את קוניאק דופוי במתכונתו הכשרה עם סדרה שלמה של קוניאק כשר, אשר מציעה אלטרנטיבה נפלאה עבור ציבור שומרי הכשרות."

על סוגי הקוניאק שטעמנו במפגש עם האורח, כפי שנמסרו על ידו, במהלך הטעימה:

קוניאק VS Dupuy
אזורי גידול הענבים: עיקר הענבים מפטיט שמפיין, והשאר מפיין שמפיין ופיין בואה.
זן הענבים: יוני בלאן (Ugni Blanc)
יישון: הקוניאק עובר תהליך יישון של מינימום שלוש שנים בחביות עץ אלון, עבור התזקיק הצעיר ביותר. המבוגר ביותר מגיע ל-8 שנות יישון
צבע: אמבר מוזהב
טעמים וניחוחות: פירותיים עם רמיזות לווניל ועץ.
המלצת הגשה: מתאים לשילוב לצד מנות קלילות לצד שתיה בקוקטיילים מתוחכמים או אפילו בצ'יסרים לצד בירה.
מחיר מומלץ לצרכן 150 ₪

קוניאק VSOP Dupuy
אזורי גידול הענבים: גרנד שמפיין ופרימייר קרו.
זן הענבים: יוני בלאן (Ugni Blanc)
יישון: הקוניאק מורכב מתזקיקים בטווח של 5 עד 15 שנים.
צבע: זהוב ענברי
טעמים וניחוחות: עוצמות של טעמים פרחוניים ווניל, ניחוחות עץ ודבש עם סיומת בינונית.
המלצת הגשה: לשתייה נקייה בסניפטר או כמרכיב לקוקטיילי פרמיום
מחיר מומלץ לצרכן 200 ₪

קוניאק XO Dupuy
אזור גידול הענבים: פיין בואה.
זן הענבים: יוני בלאן (Ugni Blanc)
יישון: הקוניאק עובר תהליך יישון של 30 עד 50 שנים בחביות שנבחרו בקפידה רבה, המגיעות מאזור לימוזין.הבלנד אף מכיל בתוכו קוניאק משנת 1902.
צבע: אמבר עמוק
טעמים וניחוחות: גוף מלא ושמנוני, פירותי. ניחוחות עץ, ווניל ופירות יבשים, אגוזים ושקדים..
המלצת הגשה: שתייה נקייה בסניפטר, בטמפ' 20-25 מעלות. נפלא בשילוב עם עישון סיגרים.
מחיר מומלץ לצרכן 600 ₪

במהלך 2019 ישיק יקב כרמל 2 קוניאקים נוספים מבית DUPUY. גם אותם טעמנו בהנחיית האורח:

קוניאק Dupuy Luxus- מיוצר מ100% יוני בלאן מגרנד שמפיין ופטיט שמפיין, מיושן 8 עד 15 שנים ובצבע ענברי. מחיר מומלץ לצרכן 550 ₪

קוניאק Dupuy Auguste – מהדורה מוגבלת וממוספרת מחביות העתיקות של המזקקה (1917 עד 1940) מיוצר מיוני בלאן ופול בלאנש מגרנד שמפיין, מיושן 50 עד 70 שנים. צבע ענברי כהה. מחיר מומלץ לצרכן 9,900 ש"ח

לטעמי האישי, אהבתי במיוחד את ה VSOP. יש בו עדיין את התיבול המאפיין את ה VS, אבל הוא מאופק יותר ומשתלב היטב עם המתיקות, אף היא מאופקת ונעימה, שמשרה ה VSOP על פני החך. גם מחירו, 200 ש"ח, בהחלט סביר עבור קוניאק ברמתו.



מודעות אחרונות בנושא: