לוח מודעות כללי פרסם מודעה חדשה

יקב סאז'ה לה פרייר, מעמק הלואר בצרפת משיק שתי סדרות חדשות: 'לה פרייר' ו- 'לה מולנייר'

מאת ענת דאוס, דניאלה רייבנבך תקשורת | 10/09/2019

יקב סאז'ה לה פרייר מצרפת משווק בישראל כבר מעל 20 שנה ע"י 'הסקוטית' – חטיבת היין והאלכוהול של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם. היקב משיק שתי סדרות יין חדשות: 'לה פרייר' ו- 'לה מולנייר' מעמק הלואר, השקת היינות תתקיים השנה בכ- 48 מדינות ברחבי העולם, מתוך רצון לחזק את סדרת היינות החדשה 'לה פרייר'. סדרות היין החדשות יצטרפו ליינות הקיימים מהסדרה המצליחה 'לה פטיט פרייר'.

היסטוריית ייצור היין של משפחת סאז'ה מתחילה בשנת 1790, יחד עם עוד קומץ יצרנים בודדים באזור. החברה אשר בבעלותה כיום 10 מותגי יין מתוכם 6 אחוזות יין (דומיין), ו- 2 מלונות, אשר כולם בחבל הלואר הינה עדיין חברה משפחתית, זה דור-9, המנוהלת ע"י ז'אן-לואיס האב, שני בניו ארנו ולורן ואם המשפחה מארי-קלייר.

כרמי היקב משתרעים על מעל ל 3,200 דונם אשר פזורים בכל אזורי היין הנחשבים של הלואר, מהעיר נאנט במערב, דרך העיירה סומור במרכז העמק ועד הכפרים המפורסמים של המזרח, סנסר ו-פויי סור לואר. כל יין נעשה בנפרד, עפ"י חוקי האזור בו הוא מיוצר. מדיניות היקב מתמקדת בשמירה על איכות גבוהה ובלתי מתפשרת, יציבות והמשכיות, ומתבטאת בבחירת מיטב הכרמים באזור.

יריב ארדון מנכ"ל חברת ישרקו: "ההחלטה של היקב להשיק את סדרות היינות החדשות 'לה פרייר' נולדה בעקבות הרצון לחזק את הסדרה 'לה פטיט פרייר' ולהקל על הלקוחות להכיר וליהנות ממותגי היקב." לדבריו: "אנו בחברת ישרקו מתעדכנים כל הזמן בטרנדים ובשינויים של עולם היין ומביאים אותו לקהל הישראלי, שיודע לזהות ולהעריך יינות ויקבים מובילים בעולם"

היינות שיושקו:
סדרת לה מולנייר –

דה מולנייר קברנה פרנק – היין עשוי מ- 100% קברנה פרנק. בעל צבע אדום עמוק, ניחוחות מורכבים של עשב ופרי אדום וטעמים אלגנטיים. היין מלווה בשר אדום, עוף צלוי ומאפי גבינה מתוקים. הכרם נטוע על קרקעות אופייניות של אדמות צפחה וחימר. הפרי עובר השריה קרה של 3-4 ימים ובנוסף תסיסה מלולאקטית. היין מתבגר בנירוסטה עד לבקבוק. המחיר לצרכן: 64 ₪. טמפרטורת שתייה 16-18 מעלות.

דה מולנייר שנין בלאן – היין עשוי מ- 100% שנין בלאן. בעל גוון צהבהב וניחוחות עדינים של שקדים, ענבים מתקתקים ודבש. היין מתאים לצד מאכלים מתובלים כגון מטבח הודי ומנות אסיאתיות, וגם קינוחים מבוססי פירות. הכרמים נטועים בקרקע חולית ובחלקה אדמת צפחה. הפרי עובר סחיטה איטית כדי לשמר את העדינות האופיינית לזן. התסיסה מתבצעת בטמפרטורה נמוכה עד לקבלת האיזון הרצוי בין סוכר לחומציות. לאחר מכן, עובר היין התבגרות של מספר חודשים במכלי נירוסטה לפני ערבוב המכלים השונים ומבוקבק בחודשי האביב. המחיר לצרכן:64 ₪. טמפרטורת שתייה 12 מעלות.

דה מולנייר לה רוזה – היין עשוי מענבי קברנה פרנק, קברנה סוביניון, גרולו וגאמיי. בעל גוון ורוד עמוק. ליין ארומות מרעננות של פירות יער ופטל. מתאים לצד סלטים, בשרים על האש ומנות קייציות. תסיסת הענבים מתבצעת בטמפרטורה נמוכה עד לקבלת האיזון הרצוי בין הסוכר לחומציות. היין עבר כמה חודשים של התבגרות במכלי נירוסטה לפני יצירת הבלנד ובקבוק במהלך עונת האביב. המחיר לצרכן: 64 ₪. טמפרטורת שתייה 8-9 מעלות.

סדרת 'לה פרייר' –

סאנסר לה פרייר – היין עשוי מענבי סוביניון בלאן. ובעל גוון זהבהב, עם ניחוחות של פרחים לבנים, אפרסק לבן ופרי טרי. זהו יין בנוי היטב עם סיומת מאוזנת וארוכה. היין מתאים לצד מנות דג, מאכלי ים, גבינות עיזים ועוד. היין עבר תסיסה בטמפרטורה נמוכה המעצימה את פירותיות היין והארומות שמקורן בטרואר. המחיר לצרכן: 119 ₪. טמפרטורת שתייה 12-10 מעלות.

פואי פומה הו לה פרייר – יין יבש מענבי סוביניון בלאן, מעודן, אך פירותי. יין מקסים, בעל צבע צהבהב-ירקרק וארומות של פירות טרופיים ומינרליות מסויימת. בפה ניתן לחוש בניואנסים של עשן. יחמיא לאספרגוס בשמנת, קרפצ'יו טונה, ועוד. המחיר לצרכן 127 ₪

בישראל משווקים יינות יקב סאז'ה לה פרייר באמצעות חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם, מהחברות המובילות בשוק היין והמזון בישראל, המתמחה בשיווק והפצת מותגים מובילים מהארץ והעולם.

צילומים: אסף לוי



מודעות אחרונות בנושא: