לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

'יקב סגל' גאה להשיק לקראת חג ראש השנה ותקופת החגים: בציר חדש לסדרת היינות – 'אשכולות שלמים'

מאת לינור נוי, רן רהב תקשורת ויחסי ציבור | 12/08/2021

'יקב סגל' גאה להשיק לקראת חג ראש השנה ותקופת החגים:

בציר חדש לסדרת היינות – 'אשכולות שלמים'

הכוללת שלושה יינות: סירה, פינו נואר וקריניאן, בציר 2018

סדרת 'אשכולות שלמים' מביאה לקדמת הבמה טכניקת עשייה עתיקת יומין. בסדרה זו שזרת האשכול לא מופרדת ממנו והענבים תוססים בשלמותם.
כך תססו פעם היינות: בבציר ידני, ללא הפרדת השזרה וללא מעיכה של הענבים. טכניקה זו עדיין נפוצה אצל חלק מהיצרנים הקטנים והמסורתיים בבורגון ובעמק הרון הצפוני. הגרגרים התוססים בשלמותם נותנים ליין אופי אחר, שונה ומרתק.

סדרת 'אשכולות שלמים' בציר 2018 כוללת שלושה יינות:
סירה, פינו נואר וקריניאן

בתסיסה בסדרת 'אשכולות שלמים', הגרגר נשמר שלם, ללא מעיכה, והיין שנוצר בתסיסה כמעט ולא סופח מהחרצן טאנינים ומרירות. הסיבה נעוצה בכך שהחרצן נותר מוגן תחת קליפת הענב, והוא לא בא במגע ממושך עם האלכוהול.
כתוצאה מכך, יינות אשכולות שלמים הינם לרוב מעודנים ובעלי טאנינים רכים ועגולים. במקביל, מבחינה ארומטית יינות אלה הינם פרחוניים, מתובלים ואלגנטיים.

סירה, סדרת 'אשכולות שלמים', בציר 2018
סירה מסדרת 'אשכולות שלמים' מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בעמק קטן בקרית ענבים. הכרם אינו מושקה והיבול הינו נמוך במיוחד באופן טבעי. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של שבועיים עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל.
היין התיישן לאחר מכן למשך שנה בחביות צרפתיות מגילאים שונים וגדלים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.

רשמי טעימה:
באף פלפל שחור, לבנדר, זיתים שחורים, כמו גם מעט קפה קלוי ונגיעת אגוזי לוז. בפה חמיצות רעננה ותיבול עדין. הגוף מלא והסיומת פרחונית, מתובלת וארוכה במיוחד.

פינו נואר, סדרת 'אשכולות שלמים', בציר 2018
פינו נואר 'אשכולות שלמים' מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בבית נקופה בגובה של כ720 מטרים. הכרם גדל על אדמת טרה רוסה גירנית עם מרבצי סלע ועם מעט מאד אדמה. התוצאה היא כרם מרוסן ובעל יבול טבעי נמוך. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של שבועיים עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל.
היין התיישן לאחר מכן במשך שנה בחביות צרפתיות מגילאים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.

רשמי טעימה:
באף פרחים לבנים, תבלינים, פירות יער שחורים ואגוזים, כמו גם מעט וניל וקלייה שמקורם בחבית. בפה חמיצות רעננה ותיבול. הגוף מלא, והסיומת פירותית, פרחונית, מתובלת וארוכה במיוחד.

קריניאן, סדרת 'אשכולות שלמים', בציר 2018
קריניאן 'אשכולות שלמים' מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בעין חמד בגובה של כ700 מטרים. הכרם סובב גבעה בעלת הרכב קרקע גירני עם מעט טרה רוסה. החלקה אותה בצרנו בעלת מפנה צפון מזרחי וכיוון נטיעה מזרח-מערב, אשר מקטין את החשיפה לשמש הישראלית הקופחת והתוצאה היא פרי רענן לאורך עונת ההבשלה. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של שבועיים עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל. היין התיישן לאחר מכן במשך שנה בחביות צרפתיות מגילאים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.

רשמי טעימה:
באף פרי אדום ושחור, נגיעות עשבי תיבול ים תיכוני רענן, ופרחוניות מעודנת. עץ האלון הקלוי וריחות וניל ותבלינים מתוקים מלווים את היין לכל אורך הטעימה. ליין חמיצות רעננה ואופי מתובל ופירותי. הגוף מלא והטאנינים עוטפים ורכים, וממשיכים לסיומת ארוכה ומורכבת.

אודות יקב סגל
יקב סגל הוקם בשנת 1787 והינו אחד היקבים הוותיקים בישראל. יקב ישראלי, בעל מורשת ארוכת שנים והיסטוריה, המושתת על שורשיות וחיבור לטבע ולאדמה. על ערכים אלו בנויה שיטת העבודה וייצור היין של היקב עוד מימיו הראשונים של היקב. החל מהשלב הראשוני של גידול הגפנים, שבו היקב נותן כבוד לטרואר ובעיקר לענבים, ועד לשיטות הייצור של היין המבוססות על מינימום התערבות. שיטות עשייה אלו, הן שיטות עשייה מסורתיות וטבעיות המדגישות את טעמיו האמתיים של הענב ואת הקשת הארומטית שלו. החזון שלנו הוא לשמור על האותנטיות המקסימלית של הענב. הכי קרוב לטבע שניתן, או במילים אחרות- החזון שלנו הוא לייצר יינות פראיים

סדרת אשכולות שלמים כשרה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.

מחיר מומלץ לצרכן, לכל אחד מהיינות: 99 ₪

ניתן לרכוש בחנויות היין והאלכוהול המובחרות



מודעות אחרונות בנושא: