לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

יקב רקנאטי – השקת יינות מזנים ים תיכוניים ומזנים ישראלים קדומים

מאת רן בירון | 28/02/2019

בהמשך לשיחה ה"ים תיכונית" עם קובי ארביב, יינן יקב רקנאטי, עליה כתבתי לפני מספר ימים, להלן תאורי היינות שטעמנו, כפי שנמסרו ע"י היקב ולצידם רשמיי האישיים.

רקנאטי קריניאן פרא רזרב 2016:
יין פרא, ענבי יין זה מקורם בכרם בעל בהרי יהודה בו הגפנים אינן מושקות כלל. ענבי הקריניאן גדלים בשיטה הקרויה "גביע" בה גדלות הגפנים ללא מערכת הדליה במראה פראי וקדום. שורשי הגפנים מתפתלים אל מעמקי הקרקע בחיפוש תמידי אחר המים הדרושים לקיומן. העמקת השורשים מביאה אותם לאזורים מינראליים יותר במעמקי הקרקע ואלה מובילים ליצירת הארומה והצבע הייחודיים ליין.
מיין זה יוצרו 9100 בקבוקים. מחירו 149 ₪.
רשמיי האישיים: יין עוצמתי, כשמו כן הוא – פראי, עם זאת חד וממוקד, עם חומציות מודגשת, נוכחות יפה על החך וסיומת יבשה,ארוכה ומרעננת.

רקנאטי מרסלאן רזרב 2016:
מרסלאן הינו הכלאה של גרנאש וקברנה סוביניון ומקורו בראשית שנות ה – 60' בדרום צרפת. מדובר בענב ייחודי ואיכותי בצורה יוצאת דופן שנוצר בכדי לשלב בין תכונות הקברנה האצילי לבין הגרנאש הפראי, המורגל כבר היטב לתנאי החום של אזורים חמים כגון דרום צרפת, אגן הים התיכון, וכמובן ישראל. מיין זה יוצרו 6830 בקבוקים. מחירו 129 ₪.
רשמיי האישיים: בשונה מהקברנה והמרלו ששולטים בחך שלנו כבר שנים רבות ביד רמה, המרסלן עדיין דורש מאיתנו יותר חשיפה ונסיון. לטעמי, יין מעט נוקשה, עם דגש על תיבול עז ופירותיות מאופקת. מתאים מאד לאוכל ים תיכוני.

רקנאטי פטיט סירה רזרב 2016:
מקור היין בכרם פטיט סירה בוגר מעמק יזרעאל. שורשי הגפנים התפתלו והעמיקו לאיטם באדמת העמק הכבדה וגזעי הגפנים הסתעפו והתעבו עם השנים. ענבי גפנים אלה מתאפיינים בצבע סגול-שחור עמוק, ובריכוז, ארומה עוצמתית ועושר טעמים. היין התיישן משך שנה בחביות מבורגון, כמחציתן חדשות וחלקן בחביות 500 ליטר, ובוקבק ללא כל תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד.
מיין זה יוצרו 6920 בקבוקים. מחירו מומלץ לצרכן : 129 ₪.
רשמי האישיים: לטעמי, יין זה הוא המנצח בטעימה הפעם. נוכחות מרשימה על פני החך, איזון מלא של כל מרכיבי היין, חומציות מרעננת והעיקר, טעים. טעים מאד. אהבתי אותו.

רקנאטי סירה רזרב 2016:
ענבי הסירה מכרם דישון תססו ב-2016 בשיטת עשייה מסורתית, בה הענבים עוברים מעיכה עדינה בלבד ומותססים במיכלים פתוחים קטנים ("דולבים"), עם פיז'אז' ידני, כלומר ללא שימוש במשאבות במהלך התסיסה. ענבי הסירה תססו בשילוב שזרותיהם (כמחצית משזרות הסירה הוספו חזרה למיכלים). השימוש בשזרות תורם לפי התפיסה המסורתית לעשיית יינות סירה אותנטיים יותר: יינות מתובלים, פרחוניים ואלגנטיים, יינות "זניים" ומאופיינים יותר.
מיין זה יוצרו 5350 בקבוקים. מחירו 129 ₪.
רשמיי האישיים: מסכים עם כל מה שאמרו הייננים על היין הזה ואם השזרות הן אלו שגרמו לכך, שיבורכו. לטעמי, היין משלב תיבול ואלגנטיות, שאינם תמיד חיים בשלום זה עם זה, אבל כאן השילוב הוא בהחלט יצירה מרשימה וטעימה.

זנים קדומים

מראווי בציר 2017:
בעבר הופקו ממנו יינות רבים וייצורו פסק אי שם לפני כמה מאות שנים. המראווי איננו עוד זן בינלאומי שיובא לכאן בעבר, דוגמת זני הענבים שהביא עמו רוטשילד, אלא אחד כזה שגדל ושרד באדמת המקום, ואזכורים רציפים לנוכחותו ולאיכותו קיימים עוד מתקופת המשנה והתלמוד.
מראווי 2017 נסחט בעדינות, תסס והתיישן בטמפרטורה נמוכה על משקעיו בחביות עץ אלון צרפתי למשך 9 חודשים, על מנת לשמר את רעננותו ואופיו המיוחד. יין זה מתאפיין בארומת פרי הדר ובמינרליות יוצאת דופן, ביטוי לאדמת המקום ולסוכה החברונית בה גדל.
מיין זה יוצרו 4980 בקבוקים. מחירו 99 ₪.
רשמיי האישיים: יין שדורש יותר חשיפה וניסיון בטעימה. שונה בניחוחותיו ובטעמיו מהזנים הקלאסיים אליהם החך שלנו התרגל לאורך שנים. השוני הזה עושה אותו מעניין. יש בו מינרליות בולטת, ממש תחושת מליחות בצידי הלשון, חומציות בולטת וסיומת חדה.

ביתוני בציר 2017:
ביתוני הינו זן עתיק ויוצא דופן ומוצאו ממש מכאן, מארץ ישראל. זן ענבים אדום, בעל אשכול צפוף וקליפה עבה ובשרנית. הוא נחשב בעיני מגדליו לזן אציל ופרחוני במיוחד. בעזרתם של האגרונום יעקב הניג ודר' שיבי דרורי, החוקרים את השנים האבודות באזור, הצלחנו למצוא כרם ביתוני בודד אחד, הגדל בגובה הרב של הרי יהודה, ליד העיר חברון. זהו כרם בעל שאיננו מושקה כלל, כרם אשר גדל בשיטת הדלייה מסורתית, הקרויה "סוכה חברונית".
מיין זה יוצרו 3970 בקבוקים. מחירו: 99 ₪.
רשמיי האישיים: מאז שטעמתי אותו לראשונה, הוא תמיד הזכיר לי את טעמי הגמאי והפינו נואר. ייתכן שנגלה פעם כי אכן יש קשר היסטורי ביניהם. היין פירותי מאד, עם חומציות מודגשת ומתיקות מאופקת, בליווי מינרליות קלה. ימים יגידו, אם זה יהיה היין האדום שיזוהה כ"ישראלי מקורי".

לא נותר לי אלא להודות לקובי ארביב, על השיחה המעניינת והטעימות שלצידה ובאותה הזדמנות, לאחל הצלחה למנכ"ל הפורש נעם יעקובי, בכל דרך שיבחר, למנכ"ל החדש יניב ענבר, לגיל שצברג, אשר שוקד על פיתוח היקב החדש בצפון, ללני רקנאטי ולכל העושים במלאכה בכרמים וביקב. לחיים!

צילום הצוות: דייויד סילברמן



מודעות אחרונות בנושא: