לוח מודעות כללי פרסם מודעה חדשה

יקב תל

מאת "צימוקים - על יין ואנשים טובים" | 15/05/2023

"צימוקים – על יין ואנשים טובים"
צימוקים ביקב – יקב תל

שנת התל
דומה שזו השנה של יקב תל והייננית החיננית שלו ליטל. הוא מופיע בכל מקום, נישא בפי כל חובב יין, אין כמעט עיתון יין או אתר יין אשר לא התייחס לתופעה המטאורית הזאת, וכולם פרגנו ודומה שכולם אהבו.

לפני מספר ימים השתתפתי בערב מיוחד במינו אשר ארגנו באופן מופתי כהרגלם מור ואייל המקסימים יחד עם חברי קבוצת ״יין וחברותא״, בו התארחה ליטל עובדיה מיקב תל.
אייל כתב נהדר על הערב, אצלו וב"יין בחברותא", אוסיף רק כמה תובנות משלי:

פער ציפיות עובד לטובתה
כאשר אתה שומע על גילו הצעיר של היקב, בן ארבע שנים בלבד, וכאשר אתה מתבונן בייננית הצעירה שלפניך, אתה מאמין שאתה חלק מעקומת הלמידה שלה. אתה מצפה לטעון במהלך הטעימה כי אתה חש בתהליך התבגרות כלשהו ואתה אפילו נכון נפשית לוותר על מעט אי דיוקים, טעויות קטנות בתהליך, ניסיונות קיצוניים של מתחילים וכדומה. לא כך הדבר. היינות מדויקים, עם אמרה ברורה ועם הבנה שאתה שותה בדיוק את מה שהייננית תכננה.

צעירה עם המון ניסיון יחסי והכשרה ראויה
הסיבה נעוצה, מעבר לכשרון המולד כנראה, ב"שעות היין" הרבות אותם צברה ליטל מיד עם שחרורה. ללא טיול חו"ל שלאחר צבא. מיד עם שחרורה והיא במסלול היין. עבודה עם יקב פלטר המצוין שבקרבת מקום, עבודה ביקבים בדרום אפריקה, הקמת חוות יין בקפריסין התורכית ועל הדרך לימודי סומלייה בטוסקנה, תואר בירושלים ותואר שני באוסטרליה, כך שלהגשמת החלום של יקב משלה היא הגיעה מוכנה למדי.

היא יודעת לייחד את יינותיה
היא מנסה (ומצליחה, בדרך כלל) לשכנע אותנו בייחודו של אזור יין "צפון רמת הגולן" אל מול שאר הגולן . התחושה היא שיש המון בדבריה וכדאי שצריך להסתכל על הגולן מחולק לשלושה אזורי יין דרום, מרכז ועכשיו גם צפון עם הניואנסים השונים והמרתקים שבניהם. היא מצוידת היטב בתיאורי קרקע, גבהים, אקלים וטמפרטורות, המחזקים טענתה לגבי השוני שבצפון רמת הגולן, אזור היין הקר ביותר בארץ, לשאר עולם. היקב שלה מבטא את הטרואר המקומי, כך היא מנסה להעביר לך במלל, וביין טוב.

היא מציגה קו מאד ברור של יינות
יש אמרה ברורה ביינותיה. כנראה שלא עם הכל אתה חייב להסכים. למשל, היא מייצרת רק יינות זניים, בעיניה זה הכי נכון. יתכן ויחלקו עליה גדולים בענף (ראו שיחה עם אלי בן זקן, על אומנות הבלנד, אבל לא רק) אבל אתה נסחף בלהט התיאורים שלה ולפחות עד לסוף הטעימה, אתה פשוט איתה.

יש לה יכולת ביצוע מוכחת
היא הקימה לבדה את היקב. הגישה בקשה (שנענתה) לקבלת משק חקלאי בגולן, ביקשה לקבל אותו שלא ברצף טריטוריאלי, כדי לאפשר לה מגוון ויכולת בחירה של חלקות שונות. היא רכשה את הציוד המתאים, היא עבדה לבדה הן בכרמים והן ביקב, יצרה קשר עם ספק מיוחד לחביות המתאימות לה, הן בשיווק, כולל בחירת עיצוב התוויות היפיפה והכיתוב עליו והן במכירות ועשתה זאת. כושר הביצוע שלה ראוי להערכה.
היום, עם כ- 14,000 בקבוקים בשנה הן כבר עובדות שלוש ביקב, וזה עדיין נראה לי מעט.

גו, ליטל, גו
אז ההתחלה נהדרת ומעוררת ציפיות. לאן זה הולך מכאן? האם זהו מטאור שרק חולף מעלינו? האם יקב של 14 א' בקבוקים יכול להחזיק את עצמו? האם ליטל תוכל להמשיך ללא התפשרויות על האיכות ובהשקעה בכל פרט, לאורך זמן?

אני מקווה שכן, אני מאמין שכן, שיש בה את הכוחות, הכישרון והיכולת להתמיד במסלול ההמראה הזה.

אז מה שתינו?
ומלבד תובנות והלהט של ליטל היה גם יין טוב במהלך הערב הזה,, וכאן, כאן היינות דיברו, ודיברו היטב. (אוח על הויונייה…והקברנה פרנק…)
אז שתינו ויוניה 2022 מעמק הבכא, בשנתו הראשונה, יין נהדר, מגיבורי הטעימה, וסוביניון בלאן 2021 המאופק, המעניין והלא שגרתי, וריזלינג 2021 שמעורר ציפיות קדימה, טעמנו גם שרדונה 2021, עדין ואולי היחידי בטעימה עם קריצה למיינסטרים, רוזה 2022 מעניין מחלקה ייחודית של סירה, אתגרנו עצמנו בטעימה מחבית לא מזוהה ומאד מעניינת של סירה 2022, חווינו עם ליטל את היין הראשון שלה, גרנאש 2019 והתרגשנו איתה, התרפקנו על הפטיט ורדו ("כייפי" כינה אותו אייל, ואני איתו) התאהבנו בקברנה פרנק מעורר החושים, וקינחנו בשני קברנה סוביניון 2021 מחלקות שונות, בזלתית וגירית.
התאהבנו. לא רצינו ללכת. דומה שגם ליטל היתה נשארת איתנו לנצח, לולא חזרה מתוכננת שלה לגולן בהמשך הלילה.
מור ואייל הגישו בצד קינוחים מתוקים גם סוטרן נהדר, אבל אני סיימתי את הערב עם ניחוחות ויונייה ואפטרטייסט של קברנה פרנק נעים הליכות, ועם המון המון ליטל.

נהניתי להכירך, ליטל, עונג של ממש, מאחל לך שתמשיכי עם העוצמות הללו, להמשיך ולהפתיע את כולם.

בתמונות:
מימין, החרמונית, חלקת ריזלינג חדשה בת חצי שנה של יקב תל
משמאל, הגפנים בצימוח אינסופי.
צילמה: ליטל, יקב תל



מודעות אחרונות בנושא: