לוח מודעות כללי פרסם מודעה חדשה

רזרב פטי ורדו 2018, של יקבי ירושלים, זכה במדליית זהב ובציון 96, בתחרות הבינלאומית, דקנטר 2021

מאת בטי כנען, פאבליקה יחסי ציבור | 15/07/2021

יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, רזרב פטי ורדו 2018, כרם יחידני, זכה במדליית זהב ובציון 96, בתחרות הבינלאומית, דקנטר 2021

המגזין היוקרתי דקנטר, העניק ליין רזרב פטי ורדו, כרם יחידני, את מדליית הזהב והציון 96, זהו ציון גבוה מאוד, הממקם את היקב בשורה אחת עם היקבים המובילים בארץ והמייצגים אותנו בגאווה רבה בחו"ל.

רזרב פטי וורדו, (כרם יחידני) – 2018

מאפייני יין: יין אדום יבש, שהופק מענבי פטי וורדו מכרם יחידני בהרי ירושלים. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים. היין בעל גוון ארגמני עמוק וארומות של פטל שחור – אוכמניות, לקריץ ועור. גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

על הבציר: חורף חמים ולאחריו אביב שהקדים, הביאו להתעוררות מוקדמת של הגפנים. הבציר החל מוקדם בעשרה ימים מהממוצע. הקיץ היה נח והתנאים במהלך הבציר היו מצוינים ללא אירועים אקלימים חריגים, היבול היה נמוך מהממוצע והדבר הביא ליצירת יינות עמוקים ומורכבים.

מחיר מומלץ: 130 ₪

יקב ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, הוא יקב ותיק, הפועל קרוב ל-100 שנים, ומייצר יינות במגוון סדרות. היקב, שהינו היקב היחיד בירושלים, בבעלות אגודה חקלאית שיתופית אשר מחזיקה ב – 40% מכרמי היקב. היקב קולט ענבי איכות מהרי ירושלים, שפלת יהודה ומורדות הכרמל.

בשנים האחרונות היקב עבר שדרוג משמעותי: נפתח מרכז מבקרים הממוקם בתוך מבנה טחנת הרוח מונטיפיורי שבמשכנות שאננים.

ליקב מנכ"ל ויינן ראשי חדש, ליאור לקסר, שמגיע עם ותק של 20 שנים בעולם היין. בתחילת דרכו עבד בבורגונדי, בורדו ומרגרט ריבר באוסטרליה, והמשיך ל 15 שנים בכרמל כיינן ראשי, ומתן ייעוץ ליקבים רבים.

לקסר מביא גישה קלאסית אירופאית, שעיקרה: הכרם והפרי הם במרכז ותפקידו של היינן הוא לשקף את מקור הענבים ואיכותם. מטרתו של ליאור לקסר היא לייצר יינות איכותיים ועקביים בכל קטגורית מחיר, יינות שמתאימים לכל הזדמנות צריכה.

יקב ירושלים אגודה חקלאית שיתופית

פייסבוק+אינסטגרם: JerusalemWineries

מרכז מבקרים: טחנת הרוח, משכנות שאננים ירושלים 052-5459422



מודעות אחרונות בנושא: